Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj vsako leto podeli največ tri Bloudkove nagrade in deset Bloudkovih plaket. Prejemniki Bloudkovih priznanj so lahko posamezniki, športne ekipe ali organizacije. Podelitev Bloudkovih nagrad je slovenski praznik športa. Letos bo podelitev najvišjih državnih priznanj za šport – Bloudkovih priznanj za leto 2020 potekala malce drugače.

Pandemija koronavirusne bolezni in zaradi nje sprejetih omejitvenih ukrepov za zajezitev bolezni nam letos žal preprečujejo, da bi lahko imeli prireditev v živo na Brdu pri Kranju.

Dogodek bo na ogled prihodnji petek, 12.2., ob 18. uri na spletni povezavi (https://www.youtube.com/channel/UCNKshm9ZXB0hAP2QcorYyZw )

Bloudkove nagrade se podeljujejo za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, vrhunski mednarodni dosežek in življenjsko delo v športu.

Bloudkove plakete se podeljujejo za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa, pomemben tekmovalni dosežek, življenjsko delo v športu in pomemben prispevek k razvoju in popularizaciji določene športne panoge oziroma športa v Sloveniji.

Print Friendly, PDF & Email