Naš paraalpinec Jernej Slivnik je minuli teden nastopal v Avstriji, Leogang je gostil štiri tekme svetovnega pokala. Slivnik in trener Roman Slivnik sta odšla v Avstrijo z realnimi cilji vedoč, da sta bolezen in teden dni brez treninga pustila določene posledice. Kljub temu nimata razlogov za slabo voljo. Slivnik je uvodoma v torek in sredo nastopal na veleslalomu in zasedel 6. in 8. mesto. Še več – tokratno 6. mesto je najvišja uvrstitev Slivnika na veleslalomu svetovnega pokala!

„Rezultata v veleslalomu sta dobra, 6. mesto v veleslalomu je najboljše do sedaj v svetovnem pokalu. Na vsaki tekmi je bila ena zelo dobra in ena malo slabša vožnja. Vendar na koncu dobra rezultata,“ je povedal Slivnik, ki se je v četrtek in petek pomeril še na slalomu.

„V slalomu pa se je že malo poznala utrujenost zaradi bolezni prejšnji teden. Vseeno sem želel odločno napasti, ampak se na žalost ni izšlo,“ dodaja Slivnik.

Sezone še ni konec. Po zadnjih podatkih, uradna potrditev se še čaka, bo na tekmah vnovič med 9. in 12. marcem, ko naj bi Malbun v Lichesteinu gostil tekme domačega odprtega državnega prvenstva.

Jernej Slivnik in njegovi nastopi v svetovnem in evropskem pokalu v sezoni 2020/2021:

slalom:
3. mesto Resterhöhe (28.11.) EP
3. mesto Resterhöhe (29.11.) EP
5. mesto St. Moritz (18.12.) EP
4. mesto Veysonnaz (22.1.) SP
4. mesto Veysonnaz (23.1.) SP

veleslalom:
1. mesto Kaurental (3.12.) EP
1. mesto Kaurental (4.12.) EP
4. mesto St. Moritz (17.12.) EP
4. mesto St. Moritz (17.12.) EP
7. mesto Veysonnaz (20.1.) SP
8. mesto Veysonnaz (21.1.) SP
6. mesto Leogang (16.2.) SP
8. mesto Leogang (16.2.) SP

Jernej Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik, ki ga skupaj razvijata Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite in Lidl Slovenija.

Na športni poti Jerneju Slivniku ob strani stoji tudi LIP Bohinj, Slivnikov osebni sponzor.

Tudi v novi tekmovalni sezoni bo našega smučarja Jerneja Slivnika podpiralo Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Foto: IG

Print Friendly, PDF & Email