Vrhunski parašport in namizni tenis invalidov se vračata v Laško! Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite (v nadaljevanju (Zveza ŠIS-SPK)) bo med 28. majem in 6. junijem gostil kar dve odmevni tekmovanji.

Uvodoma turnir Slovenia Open

Mednarodna namiznoteniška zveza ceni znanje, trud in izkušnje, ki jih ima Zveza ŠIS-SPK, zato je pred dnevi potrdila termina dveh tekmovanj. Uvodoma bomo v mestu ob reki Savinji gostili že 17. Slovenia Open Thermana Laško, tekme v posamični in ekipni konkurenci bodo v Športni dvorani Tri lilije med 29. majem in 1. junijem.

Kot prvi v zgodovini gostimo kvalifikacije

Le dan za tem pa bodo v Laško prišli vsi tisti, ki še upajo na nastop na paralimpijskih igrah v Tokiu. Laško, Slovenija, z njim pa Zveza ŠIS-SPK, bosta gostila sploh prvi kvalifikacijski turnir za nastop v Tokiu. To bo še zadnja priložnost za udeležence, da si priigrajo mesto na paralimpijskem turnirju, v Laškem bo na voljo 22 vozovnic. Tekmovalni dnevi turnirja so med 3. in 5. junijem.

„Po vseh znanih dogodkih v letu 2020 okoli pandemije corona  virusa je bilo jasno, da se 17. namiznoteniški turnir in prvi kvalifikacijski turnir za POI Tokio se ne bosta mogla organizirati v preteklem letu. Ker pa je bilo leto 2021 vsaj v zimskem času še vedno zelo negotovo glede možnosti organizacije mednarodnih turnirjev smo se skupaj Mednarodno namiznoteniško zvezo (ITTF; op.a.) odločili, da tekmovanja premaknemo v kasnejše obdobje in sicer od 28.5 do 6.6.3021. Veseli smo, da našim organizacijskem odboru ITTF še vedno zaupa, da bomo tekmovanja izpeljali v teh ne preveč predvidljivih časih za organizacijo tako številčnega turnirja. Organizacijski odbor je že pričel z delom in  vidimo velike izzive v logistiki, ter  oteženem  prihodom samih tekmovalcev po zračni poti v Slovenijo. V tem trenutku živimo v upanju, da se bo pandemija do konca maja spravila v okvire, ki bodo bolj prijazni za organizacijo tako zahtevnega tekmovanja v paranamiznem tenisu. Cepivo je tisto, ki nam v tem trenutku vliva največ upanja, da se bo svet počasi vračal v normalne tirnice tudi na področju športa, ki je bil v zadnjem obdobju pandemije tako rekoč ustavljen,“ je ob tem povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK in predsednik organizacijski odborov obeh zgoraj omenjenih turnirjev.

V naslednjih tednih bo tudi jasno, kdo bo prišel na turnir, kdo bo branil slovenske barve in vse ostale podrobnosti.

Print Friendly, PDF & Email