V Mestni občini Novo mesto, so organizirali prireditev Športnik leta 2020, ki je v svoji 35 letni zgodovini doživela nekaj novega.

Namen prireditve je bil tudi letos predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Podelili so veliko priznanj in športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije. Zaslužni športni delavci so prejeli občinska priznanja za petletno delo v športu, bronaste Bloudkove značke za več kot deset let dela v športu ter srebrne in zlate za več kot dvajset oziroma trideset let aktivnega dela v športu.

Med prejemniki Zlate Bloudkove značke je tudi predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja Jože Okoren, ki je priznanje dobil za več kot 30 let aktivnega dela v športu, predvsem na področju športa invalidov.

Član društva Gašper Peček, pa je prejel županovo priznanje za posebne športne dosežke v letu 2020. Županovo priznanje so prejeli športniki in športnice, ki so v letu 2020 postali državni prvaki ali so nastopili v kateri od državnih reprezentanc na olimpijskih igrah, evropskem ali svetovnem prvenstvu ter trenerje, ki so sodelovali v reprezentanci Slovenije in so seveda člani novomeških športnih društev. Gašper Peček je v letu 2020 osvojil naslov državnega prvaka v ribolovu za invalide.

Najboljša športnica Novega mesta za leto 2020 je teniška igralka Živa Falkner, najboljši športnik pa je postal kolesar Nino Polovič. Atletski klub Krka je najboljši športni kolektiv v letu 2020.

Print Friendly, PDF & Email