Konec minulega leta so se tekmovanj prek spleta lotili tudi v parakarateju, kar je vsaj malo pripomoglo k temu, da so tudi v tem segmentu karateja, obdržali stik z vadečimi, kar pa je seveda daleč od tega, da bi se približali realnosti. Predvsem pomembno je v tem trenutku poudariti dejstvo, da situacija tako pri nas, kot v svetu precejšnjemu delu populacije, ne dopušča vadbe, kar bo imelo v prihodnosti posledice za vse. Prikrajšani so, smo vsi, razen nekaterih tekmovalcev in ekip, zato je še bolj pomembno, da se vsakomur omogoči vsaj minimalne možnosti za osebno zadovoljstvo in bolj zdrav življenjski slog, če je to le mogoče. Kot prvi so v tej smeri poskrbeli v belgijski zvezi IKF (Inclusive Karate Federation) pod vodstvom Erica Bortelsa in že zelo uspešno izpeljali prvo mednarodno spletno tekmovanje v Evropi. Veseli nas in ponosni smo lahko, da je naš tekmovalec, Ljubljančan Nik Sejdiji, član karate šole KIMON in karate kluba MON CHI, v svoji konkurenci, med devetimi tekmovalci osvojil zlato medaljo, kar je dokaz, da so individualni treningi in priprave, ki jih je opravil v preteklem letu, obrodili sadove. Prvo tovrstno spletno tekmovanje, je bilo do sedaj največje mednarodno inkluzivno tekmovanje, na katerem je sodelovalo 17 evropskih držav in 206 tekmovalcev, ki so nastopali v 26 kategorijah.

Na dosežek so ponosni tudi v Mestni občini Ljubljana. Ob izboljšani epidemiološki situaciji je župan Zoran Janković sprejel Nika, mu čestital in tudi izročil diplomo, ter zlato kolajno. Sprejema se je udeležil tudi njegov trener Bojan Marinček, ki je za delo v športu pred nekaj dnevi dobil priznanje Mestne občine Ljubljana za 30 let delovanja na področju dela v karateju, ki se seveda še nadaljuje.

Nik se sedaj že pripravlja na državno prvenstvo v para karateju, ki bo po koledarju nacionalne panožne zveze v Ljutomeru, predvidoma 6. junija. V upanju, da se razmere toliko izboljšajo, da bo lahko svoje znanje pokazal tudi na najvišjem nivoju, pa bo vrhunec sezone tekma svetovnega pokala IFK v Rusiji (med 21. in 24.10.). Pred tem Nika čaka še ena tekma svetovnega pokala prek spleta (24. in 25.4.). Po zadnjih podatkih bo sodelovalo 284 tekmovalcev iz 23 držav sveta, ki bodo prikazali 394 nastopov, v 41 tekmovalnih kategorijah.

Foto: MOL

Print Friendly, PDF & Email