Paraplavalna reprezentanca se v Slovenijo s Hrvaške vrača z 12 medaljami, ekipa je osvojila štiri zlate, pet srebrnih in tri bronasta odličja. V Splitu je potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške.

Uspešna nedelja

Jakob Zupančič je bil 1. na 50m prsno, na 200m mešano je zmagal Aljaž Vejnovič. Gašper Glušič (400m prosto) in Tim Žnidaršič Svenšek (100m hrbtno) sta zasedla 2. mesto, bron pa je pripadel Luki Stanarju na 100m prosto, tam je bil Jakob Zupanič peti, Gašper Glušič pa šesti. Na 50m delfin je bil Tim Žnidaršič Svenšek šesti, Aljaž Vejnovič sedmi.

V soboto trojna zmaga

Dobro se je že začelo, saj smo videli trojno slovensko slavje na 50m hrbtno (1.mesto Tim Žnidaršič Svenšek, 2. mesto Gašper Glušič, 3. mesto Luka Stanar). Gašper Glušič je bil najhitrejši na 200m hrbtno, Aljaž Vejnovič pa je bil dvakrat drugi (200m prosto in 100m prsno). Na 50m prosto je bil četrti Luka Stanar, peti Tim Žnidaršič Svenšek.

EP 2021

Normi za evropsko prvenstvo Madeira 2021 se je približal Luka Stanar (100m prosto), Gašper Glušič (400m prosto) pa je normo za EP dosegel.

„Mlada paraplavalca Luka Stanar in Gašper Glušič sta potrdila vstop v reprezentanco. Odplavani časi so glede na razmere, pogoje dela, zelo dobri. Čestitam vsem udeleženim in organizatorjem Paraolimpijac za odlično izpeljavo dogodka,“ je še dodala selektorica Jana Čander, Kristina Žagar in Emil Tahirović pa sta vodila reprezentanco v Splitu.

Print Friendly, PDF & Email