Paraatlet Henrik Plank je na odprtem posamičnem prvenstvu Hrvaške v atletiki nastopil v suvanju krogle in metu diska.

„Najprej moram pohvalit organizatorje, ki so se lepo izkazali z organizacijo tekme v teh čudnih časih. Za vse je bilo primerno poskrbljeno, vsi smo se držali COVID-19 ukrepov in preživeli lep sončen dan na atletskem stadionu v Puli,“ uvodoma pove trener Luka Cmok.

„Sam nastop lahko razdelim na dva dela, v prvem nastopu je Henrik suval kroglo, ker v njegovi tekmovalni skupini na velikih tekmovanjih (svetovno, evropsko prvenstvo in paralimpiske igre ) te discipline ne izvajajo več, smo se odločili, da poskusimo doseči normo za nastop na paralimpijske igre v Tokiu v tekmovalni skupini z nižjo poškodbo, ti uporabljajo težjo kroglo, kar nam je tudi uspelo, normo smo uspeli preseči za več kot en meter (Henrik je kroglo sunil 5,21 metra daleč; op.a.). Sedaj mora za zeleno mizo mednarodni paralimpiski komite odločiti, ali mu bodo dovolili nastopiti na velikih tekmovanjih, kamor bi se s tem rezultatom uvrstil,“ nadaljuje trener Cmok.

„Drugi nastop je bil v njegovi bazični disciplini metu diska, tukaj smo zadovoljni z osvojenim 2 mestom v mednarodni konkurenci, sam rezultat (13,74) pa ni bil najboljši. Pozna se dolga skoraj 18-mesečna odsotnost s tekmovališč, saj se po prvem tehnično malce slabšem metu ni uspel dovolj zbrati, da bi lahko bolj močno stopnjeval rezultate proti daljavam, ki jih je sposoben doseči.Angleži imajo lep izraz za takšen nastop: Rust Buster. Sklenem lahko, da smo zelo veseli da smo sploh lahko tekmovali v teh časih, prišla bi nam prav še kakšna tekma pred evropskim prvenstvom na Poljskem in paralimpiskimi igrami v Tokiu, tako da bi lahko tam pokazali kar največ,“ sklene trener našega Henrika Planka.

Print Friendly, PDF & Email