Naključje je hotelo, da je naš mladi paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek svoj debi na evropskem prvenstvu članov doživel ravno 100 dni pred začetkom paralimpijskih iger v Tokiu. Na koncu je s časom 1:35,33 zasedel 6. mesto v svoji kvalifikacijski skupini oz. končno 12. v Evropi.

„Debitiranje na tako velikem tekmovanju ni lahko v takem času pod takimi pogoji. Kljub napakam mu čestitam za nastop. Ta odplavan čas pomeni, da je potrebno naprej plavati in pridobivati izkušnje na večjih in manjših tekmovanjih. Nič ni izgubljeno, je samo pridobljeno,“ je povedala njegova trenerka Jana Čander, ki je dodala, da bo normo na Tokio lovil prihodnji mesec na tekmi svetovne plavalne serije v Berlinu (med 17. in 20. junijem).

„Sem 12. najboljši in najmlajši paraplavalec v članski konkurenci na 100m hrbtno v skupini S6 v Evropi. V mojem današnjem nastopu je bilo kar nekaj napak, zato se bova morala v moji paradni disciplini s paralimpijsko normo še spogledovati. Hvala za vso vašo podporo!“ pa je dodal Tim.

V torek, 18.5., bo plaval na 200m mešano, v soboto, 22.5., pa še na 50m delfin

Tima na tekmovanju spremlja trener Emil Tahirović, Jana Čander in kondicijska trenerka Kristina Žagar pa ga spremljata virtualno.

Print Friendly, PDF & Email