V torek so se v Laškem zbrali vsi tekmovalci in tekmovalce ter uradno osebje, ki bodo tja do sobote del kvalifikacij za paralimpijski namiznoteniški turnir.

Kvalifikacijski turnir v Laškem bo še zadnja priložnost za udeležence, da si priigrajo mesto na paralimpijskem turnirju, v Laškem je na voljo 21 vozovnic. V Sloveniji se bo tako merilo 226 parašportnic in parašportnikov iz 50 držav. Tekmovanje bo na sporedu od četrtka do sobote, žreb skupin bo opravljen danes, v sredo, 2.6.

Slovenske barve bodo branili Andreja DolinarLuka TrtnikPrimož Kancler in Alen Bečirević, tekmovali pa bodo pod taktirko selektorja Ožbeja Poročnika.

„Eno leto in pol ni bilo uradnih mednarodnih tekem oziroma so se prestavljala, temu je sledilo neprestano spreminjanje trenažnega procesa. Ampak igralci so vzdržali, ponosen sem na njih. Na treningih kažejo viden napredek v igri, a tekma je poglavje zase. Iskreno povedano pričakujem od igralcev borbo za vsako žogico, kaj pa bo to pomenilo v rezultatskem smislu, bomo pa videli. Vsak športnik si želi nastopa na na paralimpijskih igrah, zato so besede o pomembnosti kvalifikacij odveč,“ pred začetkom tekmovanja razmišlja trener Poročnik.

:: Uradna spletna stran dogodka (v angleškem jeziku)
:: Spletni prenosi na YT naše zveze

Foto: Manca Meglič

Print Friendly, PDF & Email