Po letu in pol se bodo v teh dneh na mednarodni sceni predstavili športni paraplesalci, ki potujejo v Italijo, kjer bodo nastopali med 4. in 6. junijem na tekmi svetovnega pokala v športnem paraplesu.

Paraplesalca Martina Smodiš in Roman Maček

Paraplesalca Martina Smodiš in Roman Maček

Slovenske barve bodo branili Amir Alibabić (v tekmovalnih kategorijah: single men 1 in single men freestyle 1), Ines Golobič (single women 1 in single women freestyle 1), Lara Nedeljkovič (single women 2), Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj (combi standard 2, combi latin 2) ter Martina Smodiš in Roman Maček (combi standard 2, combi latin 2, combi freestyle 2).

Trener in vodja odprave je Klemen Pirman, kot tehnični delegat bo pečat tekmovanju dodal Andrej Novotny.

Cilj: finale

„To je prvo mednarodno tekmovanje po 18 mesecih, ko smo tekmovali na SP v Bonnu decembra 2019. Zaradi epidemije so bili treningi od marca 2020 močno okrnjeni. Zato je pripravljenost plesalcev zagotovo slabša kot pred pričetkom epidemije. Tako so v nekaterih reprezentancah lahko normalno trenirali, v Sloveniji pa smo imeli več mesecev izpada normalnega trenažnega procesa. Za trening plesa je potrebna primerno velika plesna dvorana s parketom, prav tako pri plesih v paru potrebuješ ob sebi plesnega partnerja. Pričakovanja zato niso tako visoka, saj na tekmo prihajajo najboljši plesalci iz Rusije in Ukrajine, kjer težav s treningi, pa tudi organizacijo državnih tekmovanj niso imeli. Vseeno upamo, da se bo večini plesalcev uspelo prebiti v finale in, da izpolnijo prvo normo za udeležbo na SP. Med plesalci bi izpostavil Ines Golobič, ki bo tokrat prvič nastopila na uradnem IPC tekmovanju. Njena premiera bi se morala zgoditi že aprila 2020 na Nizozemskem, kjer je tekmovanje kot rečeno odpadlo. Pomembno bo predvsem to, da se po dolgem času povrnejo tekmovalni občutki in s tem dobi dodaten motiv za napredek,“ povedo v našem taboru pred odhodom na pot.

V pričakovanju svetovnega prvenstva

Svetovnemu pokalu sledita v juniju še državno prvenstvo latino plesih ter državno prvenstvo preostalih plesnih zvrsteh (single, freestyle,…). Avgusta jih čaka mednarodna tekma v Pragi, oktobra pa še v Varšavi. Če epidemija jeseni ne bo ponovno ustavila življenja, pa se konec novembra udeležijo še svetovnega prvenstva v para plesu, ki ga letos gosti mesto Ulsan v Južni Koreji.

Print Friendly, PDF & Email