Na Poljskem pa že poteka evropsko prvenstvo v paraatletiki, kjer slovenske barve zastopa metalec diska Henrik Plank. Nastop ga čaka v petek ob 10. uri.

Henrik Plank

Henrik Plank

„Malce nam je sedaj lažje, ko je jasno, da Henrik potuje na paralimpijske igre v Tokiu,“ pove trener Luka Cmok in spomni na odločitev Komisije za tekmovalni šport pri Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, ki je zavoljo le ene kvote za atletiko na podlagi rezultatov odločila, da na igre pošlje Planka, ne pa slepega maratonca Sandija Novaka.

„Letošnji cilj je bil in ostal Tokio. Tokratno evropsko prvenstvo je vmesna postaja, prava in najboljša forma je tako ali tako tempirana za paralimpijske igre,“ poudari Cmok, ki je s Plankom v ponedeljek prišel na Poljsko, prvi dan sta izkoristila za aklimatizacijo in spoznavanje prizorišča, torek in sredo pa že za pripravo na petkovo tekmo.

„Časi so čudni, letos smo bili le na eni tekmi. Predvsem si želim solidnih metov, potem pa bomo videli, za kaj in koliko bo to dovolj,“ navrže Cmok, ki si želi, da bi lahko pred paralimpijskimi igrami v Tokiu, le te se začnejo 24. avgusta, odšli še na tekmo ali dve, da Plank ujame tekmovalni ritem.

Bronast 2014.

Paraatlet Henrik Plank je letos na odprtem posamičnem prvenstvu Hrvaške zasedel 2. mesto. Na EP 2018. je bil v Berlinu sedmi z z osebnim rekordom 15 metrov in 90 centimetrov. Leta 2016 je v Italiji na EP pristal na 5. mestu, leta 2014. pa je v Veliki Britaniji bronast.

Print Friendly, PDF & Email