Po skoraj letu in pol se na mednarodno sceno vrača ženska reprezentanca odbojke sede, ki jutri, v petek, 2.7., začenja nastope v elitni zlati ligi narodov!

„Treningi so eno, vadili smo od januarja naprej. O občutkih pred tekmo pa danes težko. Zagotovo je ta čas pustil posledice. To se je videlo tudi pri fantih, ki so bili prejšnji teden na tekmah v Srbiji. Osebno bi bil vesel vsake zmage. Ne pozabimo, da gre za turnir, ki je močnejši kot pa evropsko prvenstvo. Tu je še reprezentanca ZDA. Konkurenca je huda in močna, mi pa se bomo potrudili po najboljših močeh,“ pravi trener Simon Božič.

Slovenija bo nastopila v postavi: Mojca Božič, Lena Gabršček, Senta Jeler, Suzana Ocepek, Danica Gošnak, Pia Vrhovnik, Jana Ferjan, Klara Vrabič.

Zlata liga narodov je tekmovanje, ki je nov korak naprej pri razvoju tega paralimpijskega športa. „To je zelo pomembno tekmovanje,“ se strinja tudi Simon Božič, ki se zaveda, da je velika čast, hkrati pa tudi obveza, da je Slovenija del tako elitne skupine držav!

Slovenija se bo uvodoma z vsemi pomerili med sabo, potem pa sledijo tekme za končno 1., 3. in 5. mesto. V zlati ligi narodov ob Sloveniji nastopajo še Ukrajina, Nemčija, Nizozemska, Rusija in ZDA.

Zlata liga narodov, redni del:

2.7.
Slovenija – Nemčija (9.00)
Slovenija – ZDA (14.00)

3.7.
Slovenija – Nizozemska (11.30)
Slovenija – Rusija (16.30)

4.7.
Slovenija – Ukrajina (11.30)
tekme za 1., 3. in 5. mesto (16.30

Prenos tekem v živo lahko spremljate TUKAJ.

 

Print Friendly, PDF & Email