V minulih dneh je v Franciji potekala druga tekma svetovnega pokala v paraplezanju. Tokrat je bilo tekmovalcev še več, po tekmi v Innsbrucku pa so nekatere tekmovalce prestavili v druge kategorije.

Najbolj je svoj dosežek v naši reprezentanci izboljšala Tanja Glušič, ki je v zelo izenačeni konkurenci B1-3 dosegla odlično tretje mesto. »Zanjo je to še toliko pomembnejša potrditev napredka, saj je zaradi zdravstvenih težav izgubila več kot leto treningov, po novem pa se je profil smeri v njeni kategoriji popolnoma spremenil, saj sedaj namesto smeri v platah praviloma plezajo zelo previsne smeri, ki njenemu običajnemu stilu plezanja ustrezajo bistveno manj. Zato si za borbeno predstavo resnično zasluži čestitke,« pove trener Jurij Ravnik.

V finalu je bil tudi Gregor Selak, ki je sicer padel tik pod vrhom smeri, vseeno pa je bilo to dovolj »le« za četrto mesto.

»Tudi v njegovi kategoriji RP3 se je konkurenca zelo zaostrila in se je treba tudi za finale že pošteno potruditi. Zelo dobro je plezala tudi Manca Smrekar, ki je bila na koncu četrta, vendar so žal kvoto finalistk po diskvalifikaciji ene od tekmovalk zmanjšali, tako da rezultata ni mogla izboljšati v finalu. Matej Arh je verjetno v najbolj zahtevni kategoriji, kjer je največ tekmovalcev in so, razen najboljših dveh, ki bi verjetno sodila v kategorijo višje, tudi zelo izenačeni – za finale je resnično potrebno odplezati brez napak. Tako je tudi 6. mesto zelo dobra popotnica za naprej. Na splošno smo s tekmo in napredkom zadovoljni, rezultati pa so le vmesna spodbuda za resne treninge, ki nas še čakajo do jeseni,« sklene Ravnik.

Print Friendly, PDF & Email