Mednarodni olimpijski komite (Mok) je na današnji seji v Tokiu izbral prireditelja poletnih olimpijskih iger leta 2032. Največje športne igre na svetu bo tega leta gostil avstralski Brisbane.

Slovenska odprava v Riu

Avstralija bo tretjič gostila poletne olimpijske igre, prvič jih je v Melbournu leta 1956, drugič pa v Sydneyju leta 2000.

»Brisbane 2032 je predstavil verjetno najbolj integrirano olimpijsko in paraolimpijsko ponudbo, kar smo jih kdaj koli videli, in poudaril njihovo zavezanost prirejanju spektakularnih in trajnostnih paraolimpijskih iger v 11 letih,« je ob izboru Brisbanea povedal Andrew Parsons, prvi mož mednarodnega paralimpijskega komiteja.

Izvršni odbor Moka je kandidaturo Brisbana označil za najbolj primerno, zanimanje za organizacijo poletnih OI leta 2032 pa so izrazili tudi Budimpešta, New Delhi, Doha, nemška metropolitanska regija Ren-Ruhr ter Indonezija.

Poletne olimpijske igre leta 2024 bodo v Parizu, štiri leta kasneje pa v Los Angelesu. Zimske olimpijske igre 2022 bodo v Pekingu, 2026 pa v Milanu in Cortini d’Ampezzo.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email