Med 27. in 29 . julijem bo v Ljubljani potekal prvi paraodbojkarski turnir na mivki v Evropi Lidl Slovenija Open 2021. Moške in ženske ekipe v stoječi in sedeči konkurenci iz devetih evropskih držav se bodo v torek in sredo pomerile v Ludus Beach Parku Ljubljana, v četrtek pa bo finalni del dogodka potekal na plaži sredi mesta – na Pogačarjevem trgu. Slovenijo bo na turnirju zastopalo kar 7 moških in ženskih ekip.

 

»Idejo za turnir v Ljubljani je dala organizacija Paravolley Evropa. Leta 2028 bo paraodbojka na mivki tudi šport na paralimpijskih igrah v Los Angelesu. Po svetu je ta panoga razširjena. Zato smo se odločili, da organiziramo tovrstni dogodek, ki je sploh prvi v Evropi te vrste!« pove Lena Gabršček, v ožjo organizacijsko ekipo pa so vključeni še Tija Vrhovnik, Darko Đurić, Branko Mihorko, svoj velik doprinos sta dodali Odbojkarska zveza Slovenije in podjetje Extrem.

Na turnirju bodo sodelovale ekipe s Hrvaške, Estonije, Madžarske, Italije, Srbije, Latvije, Poljske, Slovaške in Slovenije. Merile se bodo v odbojki stoje in odbojki sede.

:: Videoprenos vseh tekem 

V posamezni ekipi bodo po štirje sodelujoči, dovoljena bo tudi menjava, sicer pa veljajo pravila, ki so značilna za odbojko na mivki.

Vabljeni k ogledu in navijanju!

Print Friendly, PDF & Email