»Lep pozdrav iz paralimpijske vasi v Tokiu,« pa je začel svoje oglašanje dr. Boro Štrumbelj, vodja slovenske odprave v Tokiu.

Zastava Slovenije v paralimpijski vasi

Pripravljeni prostori

»Vas se počasi polni, v naslednjih dneh pričakujemo večje število športnikov in trenerje, ki so sedaj še v pripravljalnih kampih ali pa doma. Organizacija poteka nemoteno,« nadaljuje dr. Štrumbelj, ki je v nedeljo odpotoval v Tokio s svojo namestnico Jano Čander.

»Z Jano sva pripravila vse prostore za naše športnike in trenerje. Pripravila in označila sva tudi naše nadstropje, slovensko zastavo se vidi daleč naokoli, imamo dobro pozicijo poleg jedilnice,« nadaljuje naš sogovornik.

COViD-19 protokoli

Izvemo še, da so domačini, organizatorji izredno kooperativni, veliko so ne naučili tudi iz izkušenj z olimpijskih iger. »Odločni so, da bodo popravili pomanjkljivosti predvsem v transportu. Vsi so izredno prijazni, vse poteka nemoteno, vsi čakamo, da se igre čimpreje začnejo,« še izvemo.

»Tudi na področju COVID-19 razmer je situacija relativno mirna. Dosedaj pri osebju, ki je prišlo v paralimpijsko vas, ni bilo odkrite okužbe. Protokoli pa so taki, kot so bili na olimpijskih igrah. Če se pravil in protokolov držimo, verjamem, da ne bo večjih težav. Na roko nam gre tudi vreme, ni prevroče, nekoliko piha, dežja pa razen prvi dan ni,« sklene javljanje dr. Štrumbelj, ki je danes kot vodja misije opravil tudi srečanje z županom Tokia.

 

Print Friendly, PDF & Email