V teh dneh na Japonsko v ločenih enotah potujejo naši parašportniki, ki bodo tekmovali na 16. poletnih paralimpijskih igrah. Igre se z uradno otvoritvijo začnejo 24.8., del naše odprave pa je v mestu Fukui, ki je mesto gostitelj naše paralimpijske reprezentance.

»To je mesto, ki je rezervirano samo za nas. Nastanjeni smo v hotelu, na voljo imamo svoje nadstropje,« nam sporoča 28-letni parakolesar debitant na igrah Anej Doplihar, ki je v Fukui pripotoval pred dnevi, na pot tja pa je odšel 12.8., z njim v prvi mini odpravi pa še trener Luka Kovic, paraatletski dvojec Henrik Plank in njegov trener dr. Luka Cmok ter fizioterapevt Matej Kovač.

Naša odprave spoštuje ukrepe in predpise, ki so povezani z novim koronavirusom COVID-19. Testirajo se vsako jutro. »Vsi smo zdravi, na srečo nam gre dobro,« dodaja Anej.

»Dopoldan in popoldan treniramo. Dopoldan smo v fitnesu, potem sem na poligonu, Henrik pa na štadionu. Poligon in trening center sta oddaljena 20 minut od hotela, prav trening in hotel pa sta tisto, kar imamo na voljo, vozijo pa nas s posebnim avtobusom, ki je namenjen le nam,« nadaljuje Anej, ki pove, da jih gostoljubni domačini spremljajo na vsakem koraku. V teh dneh je tudi v mestu Fukui zelo deževno.

»V jedilnici nas čaka pet miz, vsak sedi za svojo, hrana je že pripravljena,« še doda Anej, ki se 24.8. seli v olimpijsko vas, potem pa na dirkališče Fuji, kjer ga 31.8. čaka kronometer, dan za tem pa še cestna dirka.

Danes na Japonsko odhajata tudi namizni tenisač Luka Trtnik in njegov trener Ožbej Poročnik.

Print Friendly, PDF & Email