Danes se na Poljskem v mestu Lublin začenja 4. svetovno prvenstvo v atletiki za gluhe. Slovenske barve brani trojec Leja Glojnarič, Iris Breganski in Tadej Enci. Zaradi COVID-19 razmer in pandemije praktično dve leti ni bilo tekmovanj za gluhe, slovenski trojec pa je odločen, da se na Poljskem izkaže.

Danes s tekmovanjem začenjata Iris Breganski in Tadej Enci. Iris pričenja v sedmeroboju, tekmovanje traja danes in jutri, v četrtek bo nastopila v skoku v višino, v petek v skoku v daljino. Spremlja jo trenerka Mojca Breganski. »Upam, da ne bo deževalo in ne bo prehladno. Pripravljena sem na tekmovanje, dobro smo trenirali,« pravi Iris.

Danes na Poljsko potuje tudi Leja Glojnarič.  Leja bo nastopila v metu kopja 28.8. »Sicer bi tekmovala tudi v mnogoboju, a ima žal poškodbo kolena. Pričakovanja niso visoka. Upava na nov osebni in klubski rekord. Leja je letos že oba popravila in sicer na 39.05 m,« sporoča Lejin trener Iztok Glojnarič.

:: Tekmovanje v živo (rezultati in štartne liste)

Danes bo tekel tudi Tadej Enci, ki se bo meril na 400 metrov.
»Priprave za letošnje svetovno prvenstvo so potekale po planu brez posebnosti. V mesecu aprili se je Tadej udeležil 14 dnevnih priprav v Makarski. Pozimi sva dvakrat tedensko trenirala v krožni dvorani v Novem Mestu. Testiranja na zadnjih treningih so pokazala, da je Tadej dobro pripravljen. Zaradi epidemije so bili gluhi atleti dve leti brez mednarodnih tekem zato je težko oceniti konkurenco. Prijavljeni časi nekaterih tekmovalcev po dosedanjih izkušnjah niso realni,« pove Gregor Doberšek, trener Tadeja Encija.

Print Friendly, PDF & Email