Štiri pacifiške otoške države so zaradi omejitev potovanj zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedale nastop svojih športnikov na paralimpijskih igra v Tokiu, ki se bodo uradno začele v torek. Mednarodni paralimpijski komite (IPC) je sporočil, da Samoa, Kiribati, Tonga in Vanuatu ne bodo nastopili na paralimpijskih igrah.

“Gre za pacifiške države, ki ne bodo mogle poslati svojih športnikov na Japonsko,” je dejal Craig Spence, predstavnik IPC. “Razlog je v tem, da bi se na poti na Japonsko morali športniki ustaviti v Avstraliji, kjer trenutno veljajo stroga pravila. Dva tedna bi morali preživeti v karanteni na lastne stroške, potem bi jih morali ob vrnitvi znova poslati v karanteno. Gre za majhne nacionalne komiteje, ki ne premorejo sredstev za kritje teh nepredvidenih stroškov,” je dodal.

Kiribati so nameravali v Tokio, tako kot Samoa in Vanuatu, poslati dva paralimpijca, medtem ko naj bi barve Tonge branil en športnik.

Z iger se je poslovil tudi Afganistan, ki je odpovedal nastop na paralimpijskih igra, potem ko so v tej državi prevzeli oblast talibani.

STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email