V Braslovčah potekajo intenzivne priprave moške in ženske reprezentance v odbojki sede. Medtem ko se ženske redno uvrščajo na največja tekmovanja, pa bo moška ekipa nastopila na evropskem prvenstvu prvič po 20 letih. V soboto so v okviru priprav v Braslovčah gostili močno ekipo IOK Zagreb, s katerimi so odigrali dve pripravljalni tekmi. V obeh so slavili naši fantje, kar je pozitivno presenetilo tudi selektorja Simona Božiča.

»Naši fantje so me pozitivno presenetili s pristopom k tekmi. Naj povem, da Zagrebčanov nismo premagali že vsaj 15 let, kar pove kakšen preskok v kvaliteti igre smo naredili v zadnjem obdobju. Do evropskega prvenstva, ki ga od 17. do 23. oktobra gosti turški Kemer, bomo odigrali še pripravljalne tekme s Srbi, ki sodijo v vrh evropske odbojke sede. Od 23. do 26. septembra pa nas v Italiji čaka tudi nastop v Srebrni ligi, kjer se bo pokazalo, na katerih elementih igre moramo še graditi. Glede na prikazano ta vikend, pa z optimizmom čakam tekme na evropske prvenstvu,« je bil po tekmi navdušen selektor Simon Božič.

Kapetanski trak pomlajene moške ekipe je nedavno prevzel Matjaž Majdič, ki je v tej sestavi tudi eden najbolj izkušenih igralcev: »Vesel sem napredka, ki ga je ekipa pokazala v zadnjem obdobju. Seveda je v igri še veliko pomanjkljivosti, česar se zavedajo tudi vsi fantje, ampak vzdušje v ekipi je odlično, vsi se veselimo prihajajočih tekmovanj, kjer želimo slovensko odbojko predstaviti v najboljši možni luči, tako da bomo trdo delali, da v igri še napredujemo.«

Moška reprezentanca do EP v Turčiji:

  1. 9. do 19. 9.: pripravljalni vikend s Srbsko reprezentanco v odbojki sede
  2. 9. do 26. 9.: udeležba na turnirju Srebrne lige, Italija
  3. 10. do 23. 10.: Evropsko prvenstvo, Kemer, Turčija
Print Friendly, PDF & Email