S pripravami nadaljuje tudi naš paralimpijec smučar Jernej Slivnik, ki je v Švici, kjer so v Saas Feju zelo dobri pogoji za delo. Na tem ledeniku je precej ekip iz Evrope, Azije in Amerike. V mesecu avgustu je Slivnik opravil osem treningov na snegu. Sledi nadaljevanje nekje v drugi polovici septembra, nato pa še v oktobru in novembru od 12 do 18 dni mesečno. Konec novembra je planiran štart v novo tekmovalno sezono v Avstriji (Resterhohe), kjer bosta dva slaloma za evropski pokal. Za tem bo sledijo štiri tekme v Pitztalu (dva superveleslaloma in dva veleslaloma), med 18. in 22. decembrom pa bo Slivnik štartal na štirih tekmah (po dva slaloma in veleslaloma) svetovnega pokala v St. Moritzu. Prestavljeno lanskoletno svetovno prvenstvo bo med  8. in 23.1. na Norveškem, potem pa še paralimpijske igre v Pekingu (4.-13.3.).

»Pozna se, da je pred nami sezona tekmovanj na najvišji ravni: t.j. svetovno prvenstvo in paralimpijske igre. Vse ekipe pospešeno trenirajo. Verjamem pa, da bomo konkurenčni in sposobni izboljšati rezultate iz preteklih prvenstev in paralimpijskih iger,« poudari Jernej trener Roman Podlipnik, za fizično pripravo Slivnika pa skrbi dr. Mitja Bračič.

Letos poleti je Jernej menjal tudi klub, prej je bil član SK Radovljica, po novem je član ASK Kranjska Gora.

»Rad bi se zahvalil Smučarskemu klubu Radovljica, saj so bili v mojih začetkih prvi, ki so me vzeli pod okrilje. Predvsem bi se rad zahvalil Bojanu Kavčiču, ki je dolga leta vodil mojega prvega trenerja Uroša Pogačnika in tudi mene. Skupaj smo postavili odlične temelje za nadaljnje delo in razvoj mojega smučanja. Brez njih bi bili moji začetki precej težji oz. jih mogoče sploh ne bi bilo. Je pa počasi postajalo jasno, da sem (tudi po starosti) presegel klub in smo tako z tekmovalci iz Radovljice imeli vedno manj stika. Klub sem zapustil v lepih in prijateljskih odnosih in verjamem, da se bomo tako na terenu kot izven smučanja še velikokrat srečali in se podružili. Prestopil pa sem v ASK Kranjska Gora, ker imajo v ekipah starejše fante in punce. Nenazadnje sva sedaj tudi z Meto Hrovat v istem klubu. Vse tekmovalce in trenerje v klubu že dobro poznam in se dobro razumemo. Hvaležen sem klubu, da me je brez kakršnih koli problemov in zadržkov sprejel v klub in verjamem, da bomo skupaj veliko dosegli. Vseeno sva z Romanom še vedno svoja ekipa, vendar se veselim skupnih treningov znotraj ekipe. Zame je to velik plus in stopnička višje v karieri, saj mi bo zelo prav prišel tekmovalni naboj med tekmovalci tudi na treningu. Upam, da bom tudi jaz kaj doprinesel klubu in tekmovalcem z izkušnjami ki sem jih nabral do sedaj,« je dodal Slivnik.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email