V sredo smo v Ljubljani sprejeli odpravo s poletnih paralimpijskih iger. Šlo je za zahvalo, poklon vsem, ki so prišli na cilj petletnega paralimpijskega cikla. Hkrati pa je bila to tudi izvrstna priložnost, da bo odštevalniku, ki smo ga postavili pri poslovalnici Lidla Slovenije, našega zlatega sponzorja, podamo štafeto in začnemo odštevati do zimskih paralimpijskih iger, ki se v Pekingu začnejo 4. marca 2022! Torej čez 175 dni.

Poletni paralimpijci so štafeto predali Jerneju Slivniku, paraalpskemu smučarju, ki bo prihodnje leto tekmoval na svojih 2. paralimpijskih igrah. Pred tremi leti je bil 12. v slalomu v Južni Koreji. Z velikim veseljem in navdušenjem se je Slivnik odzval sprejemu po prihodu odprave v Slovenijo.

»Zelo sem vesel in počaščen, da sem dobil tako dobro popotnico od odprave s poletnih paralimpijskih iger. Upam, da grem s tako energijo naprej, da vse to iz Tokia prenesem v Peking,« je dejal Slivnik, ki je pozorno spremljal paralimpijske igre, predvsem pa nastope v prijaznih jutranjih urah. »Nani je bil res najboljši, čestitke pa si zaslužijo vsi,« je jasen 20-letni Hrušičan, ki je z mislimi v svoji sezoni, trdo trenira in dela že lep čas!

»Sezono smo začeli poleti, sprva sem pod vodstvom dr. Mitje Bračiča izboljševal fizično pripravljenost, zdaj so za mano že treningi na ledeniku,« pojasni Jernej, nad katerega kariero bdi trener Roman Podlipnik.

Vozni red sezone

V mesecu avgustu je Slivnik opravil osem treningov na snegu. Sledi nadaljevanje nekje v drugi polovici septembra, nato pa še v oktobru in novembru od 12 do 18 dni mesečno. Konec novembra je planiran štart v novo tekmovalno sezono v Avstriji (Resterhohe), kjer bosta dva slaloma za evropski pokal. Za tem bo sledijo štiri tekme v Pitztalu (dva superveleslaloma in dva veleslaloma), med 18. in 22. decembrom pa bo Slivnik štartal na štirih tekmah (po dva slaloma in veleslaloma) svetovnega pokala v St. Moritzu. Prestavljeno lanskoletno svetovno prvenstvo bo med  8. in 23.1. na Norveškem, potem pa še paralimpijske igre v Pekingu (4.-13.3.).

Letos poleti je Jernej menjal tudi klub, prej je bil član SK Radovljica, po novem je član ASK Kranjska Gora.

Foto: Marko Pigac

Print Friendly, PDF & Email