V sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 17. do 23. oktobra gostil turški Kemer, je slovenska moška reprezentanca v odbojki sede odigrala štiri pripravljalne tekme z izbrano vrsto Srbije.

Na obračunih v Braslovčah tokrat v ospredju ni bil rezultat, ekipi sta se namreč posvečali piljenju tehničnih prvin igre. Slovenci so, kot je povedal selektor Simon Božič, v primerjavi s pripravljalnimi tekmami z Zagrebčani, ki so jih odigrali pred kratkim, znova naredili velik preskok v kakovosti svoje igre. Ne glede na to, da Srbi spadajo med favorite za medaljo na prihajajočem evropskem prvenstvu, so jim bili naši odbojkarji konkurenčni na vseh štirih pripravljalnih tekmah.

Pred Božičevimi varovanci je zdaj še deset dni treningov, prvi resen test pa jih čaka že od 23. do 26. septembra, ko bodo v italijanskem Campobassu nastopili na turnirju Srebrne evropske lige narodov in se pomerili z reprezentancami Madžarske, Poljske, Turčije in Italije. Obračuni s primerljivo kakovostnimi tekmeci bodo že nakazali, kako močna je slovenska vrsta v tem trenutku.

Pripravil: Odbojka.si

Print Friendly, PDF & Email