Triglav tek je z več kot 1000 tekači in obiskovalci po letu premora znova prevetril protokolarni park Brdo pri Kranju. Ljubitelji rekreacije so se podali na kar 5 tekaških preizkušenj, in sicer na otroški tek kuža Pazi, družinski tek, štafetni tek trojk, tek na 10 km in polmaraton. Med tekači je najboljši rezultat na 10 km s časom 38:11 dosegla Saša Pisk. V moški kategoriji je na 10 km slavil Enej Kovač, ki je razdaljo pretekel v 34:12. Najdaljšo preizkušnjo – polmaraton – je najhitreje, v 1:38:44, pretekla Vita Hočevar. S časom 1:22:10 je ciljno črto prečkal Marko Krišelj, zmagovalec v moški kategoriji.

Za tekače je ob trasah in v ciljni ravnini poleg obiskovalcev navijalo tudi 13 slovenskih vrhunskih športnikov – ambasadorjev Triglav teka: smučarska tekača Anamarija Lampič in Janez Lampič, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, parašportnika Sandi Novak in Robi Kogovšek, člana Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Žiga Dimec in Luka Rupnik ter smučarji skakalci Peter PrevcDomen Prevc, Špela Rogelj in Nika Križnar. Prejemnica velikega kristalnega globusa v smučarskih skokih v sezoni 2020/2021 je na dogodku povedala: »Danes sem z veseljem navijala za rekreativne športnike, ki uživajo v teku in na ta način skrbijo za svoje zdravje. Poleg vzdušja mi je na tej tekaški prireditvi še posebej všeč, da ima dober namen.«

Tekači, njihovi spremljevalci in vrhunski slovenski športniki so z udeležbo podprli tudi dober namen Triglav teka – to je boljšo oskrbo porodnic in novorojencev. Na 9. Triglav teku so donacijo za boljšo oskrbo novorojencev in porodnic prejeli štirje porodniški oddelki splošnih bolnišnic. V Splošni bolnišnici Izola bodo s sredstvi pridobili PH meter za merjenje PH v krvi za dojenčkeMurskosoboška splošna bolnišnica bo z donacijo poskrbela za ležišče za prevoz porodnic. Splošna bolnišnica Ptuj bo z donacijo pridobila ležišče za snemanje CTG in minifeton. V jeseniški splošni bolnišnici pa bodo prejeta sredstva namenili za porodno pručko in pediatrični stetoskop.

Print Friendly, PDF & Email