Turčija bo od 16. do 24. oktobra gostila evropsko prvenstvo v odbojki sede, na katerem bosta prvič po letu 2001 nastopili tako ženska kot moška reprezentanca Slovenije. Ekipi sta prejšnji mesec na žrebu v Ankari dobili tudi nasprotnike. Slovenkam je žreb v konkurenci 11 reprezentanc namenil obračune v skupini A, v kateri se bodo pomerile s Turčijo, Finsko, Hrvaško, Nemčijo in Poljsko, v skupini B bodo Rusija, Italija, Ukrajina, Madžarska in Nizozemska. Po dvajsetih letih bo na prvenstvu stare celine spet nastopila tudi slovenska moška reprezentanco, ki je na evropskem prvenstvu zadnjič nastopila leta 2001 na Madžarskem in osvojila osmo mesto. Po dolgih letih premora so Slovenci prvo uradno tekmo odigrali leta 2018. Naši člani bodo v skupini D igrali z Rusi, Hrvati in Čehi.

V Italijo

V sklopu priprav na evropsko prvenstvo pa moška vrsta intenzivno trenira. Nazadnje se je merila s Srbijo, zdaj pa odhaja na tekme srebrne lige narodov, ki bo  potekala v mestu Campobasso v Italiji.

»V petek, soboto in nedeljo nas čakajo tekme,« pove strokovni vodja Simon Božič, ki je prepričan, da bo turnir pokazal, kam sodi Slovenija, ki se bo na turnirju merila z Italijo, Turčijo, Madžarsko in Poljsko.

Tekme Slovenije:

24.9.
Italija – Slovenija (17.30)

25.9.
Slovenija – Turčija (9.00)
Slovenija – Madžarska (15.00)

26.9.
Slovenija – Poljska (10.00)

»S Srbijo, ki kotira med 5. in 6. mestom v Evropi, smo se dobro kosali. Se pa vidi, da nam manjka tekme. Zadnjič smo igrali decembra 2019, potem do trening tekem s Srbijo zavoljo COVID-19 razmer nič. Naša ekipa kaže velik napredek, prisotna je velika želja,« sklene Božič.

Slovenija bo nastopila v postavi: Matjaž Majdič (kapetan), Matic Keržan, Sašo Korun, Sebastijan Osrečki, Vaso Popadić, Marko Pokleka, Simon Turk, Jordan Jakin, Jaša Bartelj, Tomi Jakša. Trener je Branko Mihorko, njegovo pomočnik Darko Đurić.

Print Friendly, PDF & Email