Moška odbojkarska reprezentanca je z odmevno zmago začela turnir srebrne lige narodov. Ekipa selektorja Branka Mihorka je v Italiji v uvodni tekmi s 3:1 v nizih porazila domačine.

Tesna tekma, v kateri se je na obeh straneh videlo precej nervoze, je izluščila nekaj pozitivnih stvari v igri slovenskih fantov. Kot je izpostavil trener Branko Mihorko, ki Slovenijo vodi na turnirju srebrne lige narodov, je Slovenija zmagala zaradi izjemne borbenosti in ekipne igre.

Kapetan Matjaž Majdič je bil prav tako zadovoljen s pristopom svojih soigralcev, dodal je le, da računa na manj nervoze v naslednjih obračunih. Že jutri ob 9. uri Slovenijo čaka dvoboj z Madžarsko.

Turnir v Italiji je zadnji test Slovenije pred skorajšnjim evropskim prvenstvom, ki bo čez mesec dni v Turčiji, Slovenija pa bo na EP v moški konkurenci nastopila prvič po letu 2001!

Tekme Slovenije:

24.9.
Italija – Slovenija 1:3

25.9.
Slovenija – Turčija (9.00)
Slovenija – Madžarska (15.00)

26.9.
Slovenija – Poljska (10.00)

Slovenija nastopa v postavi: Matjaž Majdič (kapetan), Matic Keržan, Sašo Korun, Sebastijan Osrečki, Vaso Popadić, Marko Pokleka, Simon Turk, Jordan Jakin, Jaša Bartelj, Tomi Jakša. Trener je Branko Mihorko, njegovo pomočnik Darko Đurić.

Print Friendly, PDF & Email