Slovenski paraplesalci so se vnovič izkazali na mednarodnem tekmovanju na Poljskem, kjer so uspešno prestali tudi generalko za skorajšnje svetovno prvenstvo v Južni Koreji.

Paraplesalci na tekmi na Poljskem

Prvi dan v Lomiankiju je bil za paraplesalce slovenske odprave zelo uspešen. Naše barve sta zastopali Ines Golobič v kategoriji Single women class 1 in Lara Nedeljković v kategoriji Single women class 2. Ines je s svojim doživetim nastopom osvojila 9. mesto. Lara pa je v najštevilčnejsi konkurenci 22 plesalk za las zgrešila finale in osvojila 7. mesto. S tem nastopom je Lara potrdila, da se zanesljivo prebija med najboljše plesalke sveta v tej kategoriji. Zvečer je Ines nastopila še v kategoriji Single women freestyle class 1, kjer je zasedla končno 12. mesto.

V nedeljo sta najprej za preboj v finale borila Lara Nedeljković in Klemen Dremelj v kategoriji Combi Latin Class 2, vendar jima v hudi konkurenci filipinskih plesalcev preboj v finale ni uspel, a kljub temu osvojila zelo dobro 8. mesto. Potem sta s svojimi nastopi pričela še Martina Smodiš in Roman Maček v kategoriji Combi Latin Class 1, kjer so plesali samo finale in zasedla dobro 5. mesto. Naslednja tekmovalna kategorija Combi Standard Class 2 v kateri plešeta oba naša para Lara in Klemen ter Roman in Martina je prinesla 7. mesto za Martino in Romana, ter uvrstitev v finale odlično 4. mesto za Laro in Klemna s katerim sta ponovno dosegla kategorizacijo državnega razreda.

Zadnji tekmovalni dan se je zaključil s tekmovanjem v prostem programu. Martina in Roman sta v kategoriji Combi Freestyle Class 1 zasedla 7. mesto, Lara in Klemen pa v v krstnem nastopu v kategoriji Combi Freestyle Class 2 zasedla 8. mesto. Slovenske paraplesalce sedaj čaka kakšen dan ali dva počitka, potem pa se začnejo intenzivne priprave na svetovno prvenstvo, ki ga bo letos gostil Ulsan v Južni Koreji (med 26. in 28.11.), v upanju, da se razmere v zvezi z epidemijo Covid-19 v Koreji ne poslabšajo, še sklene naš trener Andrej Nowotny.

Print Friendly, PDF & Email