Minule dni je na Cipru potekala Konferenca ter volilna generalna skupščina Evropskega paralimpijskega komiteja, slovenske barve je zastopal Gregor Gračner, podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

Gregor Gračner, Andrew Parsons in Zоrаn Мićоvić

Zbrani so obravnavali poročilo s pravkar končanih iger v Tokiu. V nadaljevanju so se delegati razdelili v šest delovnih skupin,  ki se je soočila z izzivi, ki jih prinaša današnji čas, hkrati pa se seznanila tudi namero organizacije evropskih paralimpijskih iger, ki naj bi bile leta 2023.

Tretji dan je bil namenjen Generalni skupščini EPC, ki je bila tokrat tudi volilna in se izvaja vsaka štiri leta. V začetku je vse zbrane nagovoril in pozdravil predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja Andrew Parsons in ponovno med drugim tudi izpostavil, da je evropski paralimpijski komite eden najmočnejših, najbolj organiziranih, najboljši med najboljšimi v primerjavi z ostalim delom sveta.

“V nadaljevanju smo sprejemali finančna in vsebinska poročil za zadnji dve leti ter strategijo za obdobje 2021-2025. Dotaknili smo se tudi evropskih paraiger mladih, ki bodo od 26.6. do 4. 7. 2022 na Finskem. V nadaljevanju so se vrstile predstavitve kandidatov za upravni odbor, podpredsednika ter predsednika EPC. Novi predsednik NPC za obdobje 2021-2025 je postal Raymon Biondel z Nizozemske,” je povedal Gregor Gračner.

Print Friendly, PDF & Email