Pred slovensko predstavnico v disciplini parakarate, Diandro Bekčič, članico Karate Karate kluba Velenje, je novo odmevno tekmovanje. Po letošnjem uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu na Hrvaškem (maja je bila 2. na EP, ugnala jo je le Španka Marija Ester De Leon Lopez) jo med 16. in 21.11.2021 čaka nastop na WKF svetovnem prvenstvu v Dubaju. Merila se bo v disciplini KATA POSAMEZNO, v kategoriji K21.

»Najin cilj je, da se Diandra na svetovnem prvenstvu pokaže v najboljši možni luči in optimalni formi,« pove Bojan Marinček, kot trener na prvenstvu in predsednik Komisije za parakarate pri nacionalni panožni športni zvezi – KZS (Karate zvezi Slovenije).  Diandra je z ekipo že v Dubaju ter se pripravlja ma njem osrednji nastop, ki si ga boste lahko ogledali, v živo tudi na spletu, v nedeljo, 21.11.2021 od 9. do 14. ure, po lokalnem času.

Karate za vsakogar

»Kot predsednik komisije za para karate pri SZTK (Slovenska Zveza tradicionalnega Karateja) in predstavnik IKF za Slovenijo (Inclusiv Karate Federation) bi želel na kratko predstaviti tudi to mednarodno organizacijo, ki na globalnem nivoju uspešno poučuje karate za osebe s posebnimi potrebami, ne glede na njihove zdravstvene težave. Sedež se nahaja Belgiji, njen ustanovitelj Eric Bortels pa je v letu 2019 sistem poučevanja že predstavil na seminarju, ki je bil organiziran v Ljubljani. Karate na tem nivoju lahko poučuje vsak, ki ima željo pomagati svojemu varovancu. V Sloveniji zadevo poskušamo predstaviti širši populaciji pod sloganom Gibanje omogočimo vsakomur,« še doda Bojan Marinček.

Print Friendly, PDF & Email