Za našim paraalpskim smučarjem 21-letnim Jernejem Slivnikom je krasen uvod v paralimpijsko sezono. Sobotnem 3. mestu v slalomu evropskega pokala je danes dodal še ene stopničke – tudi 2. slalom evropskega pokala v kraju Resterhöhe je končal na 3. mestu.


»Danes spet tretje mesto, vendar pa sta bili to dve vožnji brez večjih napak. Vesel sem za ta dva rezultata in da sem uspešno odprl sezono. Bilo je kar nekaj novih in dobrih tekmovalcev, kar me veseli, da je konkurenca iz leta v leto močnejša,« je po uspešnem vikendu v Avstriji povedal Hrušičan.
 
»Občutki na snegu in same vožnje so bile na odsekih že zelo dobre. Tudi pristop na tekmi je bil pravi že od samega starta. Ravno to, kar sem v prvih tekmah iskal. Imam pa še prostora za napredek in grem pozitivno v nove treninge in tekme,« dodaj Slivnik, ki ga med 7. in 10.12. v Avstriji čakajo tudi prve tekme svetovnega pokala.

Svetovno prvenstvo v norveškem Lillehammerju bo med 8. in 23. januarjem. Paralimpijske igre v Pekingu so na sporedu med 4. in 13. marcem.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email