V St. Moritzu se danes nadaljuje sezona svetovnega pokala v paraalpskem smučanju. Tudi z našim predstavnikom Jernejem Slivnikom. Od 9.45 naprej je na sporedu veleslalom, Slivnik pa štarta s številko 104.

:: Tekma v živo iz St. Moritza  (POVEZAVA)

V Švici je zbrana svetovna elita, tekmovanja pa potekajo od danes, 17.12., do torka 21.12. Uvodoma je na sporedu veleslalom, skupaj pa trije veleslalomi in dva slaloma. Po poročanju organizatorjev je na tekmovanju 134 parašportnikov iz 30 držav, prvič v tej sezoni so se karavani belega cirkusa pridružili Američani, najštevilčnejše zastopstvo premorejo Japonska, Avstrija in Švica.

Jernej Slivnik je minuli petek sezono svetovnega pokala začel z 12. mestom v veleslalomu, ambicij in pričakovanj pa mu ne manjka niti pred tokratnim švicarskim smučarskim peterodnevjem.

Jernej Slivnik v svetovnem pokalu 2021/22:
10.12. 12. mesto (veleslalom) Steinach am Brenner

Jernej Slivnik v evropskem pokalu 2021/22:
27.11. 3. mesto (slalom) Resterhöhe
28.11. 3. mesto (slalom) Resterhöhe

Pred Slivnikom sta dva vrhunca sezone.

Svetovno prvenstvo v norveškem Lillehammerju bo med 8. in 23. januarjem. Paralimpijske igre v Pekingu so na sporedu med 4. in 13. marcem.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email