Tudi letos, že devetič zavarovalnica Triglav s partnerji nadaljuje izjemno pozitiven projekt, v katerem je do sedaj v mlade bilo vloženih že kar 401 tisoč evrov. Dobrodelni projekt “Mladi upi” je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta. Tudi to pot sredstva za parašport: deležna jih bo atletinja Leja Glojnarič.

Na razpis Mladi upi so se lahko prijavili mladi, nadarjeni športniki, para-športniki in umetniki, stari od 16 do 19 let ter mladi talentirani znanstveniki, stari od 17 do 20 let. K sodelovanju smo vabili vse mlade, ki jih odlikuje nadpovprečna nadarjenost, razvijajo nove prodorne zamisli ali pa navdušujejo z izjemnimi rezultati in imajo skupaj s svojim mentorjem oz. trenerjem jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči v prihodnjih letih.

Strokovna komisija je izmed vseh prejetih prijav v okviru razpisnih meril, ki so ustrezala pogojem razpisa, v prvem delu izbrala ožji krog finalistov. Z izborom ožjega kroga finalistov se je začel drugi del razpisa “Mladi upi”, ko so izjemne posameznike spoznali tudi vsi bralci. V drugem krogu razpisa je razpisna komisija na osnovi razpisnih meril izmed ožjega kroga finalistov izbrala prejemnike finančne podpore. Svojega zmagovalca in s tem prejemnika finančne podpore pa ste lahko izbrali tudi vi. Glasovanje je potekalo do 16.12.2021 do 9. ure, prejemniki finančnih sredstev po izboru komisije in glasovanja pa so naslednji:

Lana Klemen, balerina
Matic Štemberger, jazz pianist
Dejan Romih, pianist
Pia Novak, operna pevka
Nik Škorjanc, likovni in literarni ustvarjalec
Leja Glojnarič, paraatletinja
Jan Šubelj, šahist
Lena Repinc, biatlonka
Vid Botolin, atlet
Jan Ločnikar, kajakaš na divjih vodah
Jakob Stojanović, kajakaš na mirnih vodah
Neja Anderle, saksofonistka

“Leta 2013 sredstva prejelo 13 mladih upov, v skupnem znesku 60.000 EUR, leta 2014, 2015 in 2016 smo vsako leto 50.000 EUR razdelili med 12 talentiranih posameznikov, v letu 2017 je 13 mladih talentov prejelo skupaj 51.000 EUR, leta 2018 40.000 EUR, predlani in lani pa ponovno po 50.000 EUR. Skupaj smo torej v razvoj 101 mladega vložili že 401.000 EUR,” so sporočili.

Print Friendly, PDF & Email