Tokrat se je naša karavana Paralimpijskega šolskega dne (PŠD) ustavila v Celju na eni od tamkajšnjih šol. Program je bil tak, kot so ga številni mladi po Sloveniji že vajeni. Naša ekipa Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja, ki je nosilec ideje PŠD, je v sodelovanju z ekipo ŠD Invalid, s katero skupaj izvajamo PŠD, pripravila športni poligon v dvorani.

Praksa je taka, da otroci pridobivajo nova znanja o parašportu na več ravneh. Za zanimivo osebno navdihujočo osebno zgodbo je to pot poskrbela Lena Gabršček, kapetanka slovenske ženske odbojkarske reprezentance sede. Pojasnila je, kako se je soočila s svojo invalidnostjo in kako ji je bila proteza v pomoč. Mladi so izvedeli tudi to, kako je prišla v parašport in kako uspešna je ženska reprezentanca.

Drugi del otrok se je vmes preizkusil v športnem poligonu, ki ga je v dvorani pripravila naša ekipa. Matjaž Bartol, član reprezentance v dvoranskem balinanju, jim je predstavil ta šport, ob koncu pa so imeli mladi možnost, da so se z Matjažem tudi pomerili v tekmi. Dopoldne je hitro minilo, vsem pa nam je bilo jasno, da so mladi uživali, predvsem pa so videli in spoznali, kako pomemben je (para)šport za vse.

Projekt podpira naš partner Zavarovalnica Triglav. Na tem mestu hvala 1. OŠ Celje.

Če bi želeli izvedeti več o PŠD, obiščite spletno stran, kjer se lahko tudi prijavite.

Print Friendly, PDF & Email