Danes v Italiji s tekmovanji začenjajo odbojkarice sede, ki pa se tokrat merijo v klubski konkurenci.

Dekleta bodo nastopila na t. i. “Champions Cup-u”, kamor se kvalificirajo samo najboljši klubi v Evropi. Na tekmovanju bi moralo nastopiti 5 klubov, a je ukrajinski klub zaradi trenutne problematike nastop na tekmovanju odpovedal. Za naslov prvakinj se bodo tako med seboj pomerili štirje ženski klubi v odbojki sede. Slovenski klubski predstavnik odbojke sede je združil moči pod okriljem OK Šempeter, na tekmovanju pa bo nastopil kot ekipa Robust, saj je to podjetje podprlo naše odbojkarice.

Na tekmovanju bodo igrale italijanska ekipa Dream Volley Pisa, poljski Paravolley Silesia ter madžarski klub Mozdulj Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete.

Našo ekipo vodi trener Simon Božič.

Tekme naše ekipe:

1.4.
Robust – Paravolley Silesia (15.15) (VIDEOPRENOS TEKEM)
Dream Volley Pisa – Robust (19.15) (VIDEOPRENOS TEKEM)

2.4.
Mozdulj Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete – Robust (10.15) (VIDEOPRENOS TEKEM)
polfinale 1 (17.00) (VIDEOPRENOS TEKEM)
polfinale 2 (17.15) (VIDEOPRENOS TEKEM)

3.4.
tekma za 3. mesto (9.00) (VIDEOPRENOS TEKEM)
tekma za 1. mesto (11.00) (VIDEOPRENOS TEKEM)

Zlata liga in svetovno prvenstvo

Sicer pa se v tem mesecu obeta tudi močna reprezentančna akcija. Konec aprila, med 28.4. in 1.5., je v Šempetru na sporedu zlata liga narodov, ko se bo zbrala evropska ženska odbojkarska reprezentančna elita.

So pa dekleta zaenkrat brez svetovnega prvenstva, ki bi moralo biti maja na Kitajskem, a je bilo zavoljo pandemije COVID-19 preloženo. Po zadnjih podatkih naj bi bilo tekmovanje na sporedu septembra. Država gostiteljica še ni znana.

 

Print Friendly, PDF & Email