V Zagrebu je vse pripravljeno za jutrišnji 4. turnir 14. sezone regionalne košarkarske Lige NLB Wheel. Z visokimi apetiti na tekmovanje odhaja tudi slovenska ekipa ParaSportSlovenia.

Do konca tekmovanja sta še dva kroga, na turnirju v Zagrebu pa bodo nastopile štiri ekipe: domači KKI Zagreb, KKOI Zadar, Parasport Slovenia in KKK SIngidunum Crvena zvezda. V tem krogu je prosta ekipa KK OSI Paramont iz Podgorice.

Pred nami so štiri kvalitetne tekme. Že kar uvodoma ob 10.00 sledi obračun KKI Zagreb in Parasport Slovenie, to bo tekma za 1. mesto, to bo tekma dveh neporaženih ekip, ki sta v tej sezoni pokazali največ. KKOI Zadar s tem krogom zaključuje s tekmovanjem, v zadnjem kolu (to bo na sporedu 14. maja v Sloveniji na Vranskem) so prosti, imajo 1 zmago, zato želijo doseči se kakšno. Na turnirju v Zagrebu se bodo merili z beograjskim KKK Singidunum Crvena zvezda, ki je prav tako pri eni zmagi. Krog bo zelo zanimiv, precej izenačeni nasprotniki, odločala bi lahko dnevna forma.

»Na otvoritvi 4. kola se bomo pomerili proti odlični ekipi KKI Zagreb, ki se je pred to sezono močno okrepila. Tako kot naša ekipa je tudi Zagreb še vedno brez poraza, zato imamo oboji svojo računico, vseeno pa vlogo favorita prepuščamo nasprotniku.  Zagrebčane smo dobro preučili, vemo na kaj moramo biti pozorni. Želim si samo, da bi odigrali tako kot znamo. V drugi tekmi bomo igrali proti še eni ekipi iz Hrvaške, to je KKOI Zadar, kljub temu, da smo jih na njihovem parketu premagali, se zavedamo za kako nevarno ekipo gre, še posebej moramo biti pozorni na njihovo igro po globini,« pred tekmo napove Žiga Kobaševič, selektor Slovenije.

Domačin KKI Zagreb je poskrbel za prenos vseh tekem, dosegljivo pa bo na tej povezavi:

Po prvi tekmi bo sledila tudi slavnostna otvoritev turnirja, kjer bosta zbrane pozdravila Damjan Rudež, nekdanji hrvaški košarkarski reprezentant in NBA-jevec, ter Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije.

Liga NLB Wheel, 4. krog, 10.4.
Parasport Slovenia – KKI Zagreb (10.00)
KKOI ZADAR – KKK Singidunum Crvena zvezda (11.45)
KKK Singidunum Crvena zvezda – KKI Zagreb (13.30)
KKOI ZADAR – Parasport Slovenia (15.15)

Vrstni red po 3. krogu:
KKI Zagreb 8 (+112 koš razlika)
Parasport Slovenia 8 (+81)
KK OSI Paramont 8 (-47)
KKOI Zadar 7 (-90)
KKK Singidunum Crvena zvezda 75 (-56).

Print Friendly, PDF & Email