Za parakolesarsko reprezentanco je uspešen nastop na dirki v Italiji.
Za Slovenijo so tekmovali Andrej Rotar, Anej Doplihar, tandem Janez Cankar&Boris Praznik, Jure Furlanič in Sergej Krajnc. Ekipo je vodil trener Luka Kovic. Jure Furlanič se je v svoji kategoriji zavihtel dvakrat na oder za zmagovalce, izkazali so se tudi ostali.

Uvrstitve naših fantov na tekmi v Italiji:
Rotar (MH5): cestna dirka 7. mesto, kronometer 6. mesto
Doplihar (MH3): cestna dirka 5. mesto, kronometer 5. mesto
Furlanič (MC3): cestna dirka 3. mesto, kronometer 3. mesto
Krajnc (MC4): cestna dirka 11. mesto, kronometer 11. mesto
Tandem (MB): cestna dirka 6. mesto, kronometer 4. mesto

»To dirko v Italiji sem izkoristil kot pripravljalno dirko. Z odpeljano dirko sem lahko zadovoljen, tako na kronometru kot cestni dirki sem 5., zaostanek ni bil velik, cestno dirko sem se vozil do zadnjega kroga s najhitrejšo skupino, kar je pokazatelj, da sem za ta čas sezone v dobri formi. Formo bova s trenerjem postopoma stopnjevala,  da bom čez dober mesec bistveno bolj pripravljen,« je povedal Anej Doplihar.

»Za nama je prva dirka. Na kolesu se še spoznavava, vendar pa je 6. mesto na cestni dirki in 4. mesto na kronometru zadovoljil najina pričakovanja. Z velikim navdušenjem zreva naprej in se veseliva naslednjih treningov in tekmovanj. Verjameva, da nama z močno voljo in spoznavanjem drug drugega uspe preboj vse višje in višje,« je povedal tandem Janez Cankar& Boris Praznik.

»Na tekmovanje sem prišel brez pričakovanj in bil presenečen nad rezultati. S temi rezultati sem zelo zadovoljen ter že z navdušenjem pričakujem prihajajoča se tekmovanja,« je pristavil Sergej Krajnc.

»Z dirko sem zadovoljen, odpeljal sem po svojih trenutnih sposobnostih. Pozna se, da imam premalo izkušenj iz taktike in nepoznavanja sotekmovalcev. Nekaj pa je bilo tudi tehničnih težav,« je priznal Andrej Rotar.

»Prvi tekmovalni vikend je za mano in to zelo pozitiven. Začutil sem tekmovalni duh in celotno vzdušje. Odlična organizacija in lepo vreme sta obeležila vikend. Osvojeni dve medalji za tretji mesti mi dajeta dodaten zagon za nadaljevanje sezone in potrdilo, da skupaj s trenerjem Luko Kovicem delava v pravi smeri. Najbolj pa me je razveselilo, da je celotna ekipa dosegle odličen ekipni rezultat. Poleg trenerja sta nas spremljala strokovna delavca (Igor in Andraž) , ki sta prispevala k naši razbremenitvi in izboljšanju rezultata. Veselim se novih tekmovanj in uspehov,« je sklenil Jure Furlanič.

Print Friendly, PDF & Email