»Vesel sem, ker smo spet nazaj. Lahko smo tudi super zadovoljni, ker po vsem tem nizu restrikcij in ukrepov spet gostimo in organiziramo tak turnir tu v Laškem,« navdušenja nad 17. Slovenia Open Thermana Laško ne skriva Gorazd Vecko, direktor največjega turnirja na svetu v paranamiznem tenisu. Slovenija, Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, bosta tekmovanje gostila sedemnajstič. Sodelovalo bo 37 držav, prvič tudi Kuba. Po zadnjih podatkih je prijavljenih 339 športnikov. Skupaj 530 udeležencev. Tudi tokrat bodo, zaradi velikega števila prijavljenih, nastanjenih v treh hotelih.

»Nisem presenečen, ker je tako dober odziv na turnir, ki v svetu pač velja za najboljšega. Vsi tekmovalci se tu počutijo kot doma, vse je organizirano varno in na vrhunski ravni,« nadaljuje Vecko, ki v isti sapi spomni, da se je treba zavedati, da v svetu ponekod še vedno veljajo določeni ukrepi v povezavi s COVID-19; v ta sklop držav gre prišteti Japonsko, Južno Korejo, Argentino.

»Na tekmovanju bo konkurenca izjemna. Manjka le Kitajska, ki ima izredno zahtevno proceduro zavoljo COVID-19 protokolov, zato so se v tamkajšnji reprezentanci odpovedali poti v Evropo. Če bi bil tu še Kitajci, bi bil turnir v Laškem celo močnejši kot pa prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo novembra letos v Granadi,« pove Vecko. Med junakinjami Laškega ne bo več Švedinje Anna-Carin Ahlquist, ki je končala svojo bogato kariero. Letos kariero končuje tudi Nemec Jochen Wollmert. »Prihaja v Laško, kjer bo v dvojicah zaigral skupaj z Willom Bayleyjem, zadnjič pa bo tekmoval na turnirju v Mehiki,« pojasni Vecko.

Na turnirju ne bo ruskih in beloruskih igralcev.
»Pridejo pa Ukrajinci, ki smo jim uspeli s prijateljem iz Velike Britanije zagotoviti, da je njih 30 iz Ukrajine prišlo na Slovaško, kjer so v tamkajšnji akademiji, kjer trenirajo. Prav tako pa bo mednarodna namiznoteniška organizacija pokrila stroške vsem 13 ukrajinskim tekmovalcem, ki se bodo merili v Laškem. Ponosni smo, ker bodo ukrajinski športniki z nami,« sklene Vecko.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email