Tudi letošnje leto bo obeležila zlata liga narodov. Turnir elitnih ženskih evropskih ekip odbojke sede bo potekal v Sloveniji. Med 29.4. in 1.5. bodo v Šempetru za naslov poleg Slovenije igrale še Poljska, Madžarska, Nemčija in Italija.

Zlata liga narodov, Šempeter, 29.4. – 1.5.

29.4.
Slovenija – Poljska (15.00)
Italija – Madžarska (17.30)
Nemčija – Slovenija (20.00)

30.4.
Italija – Nemčija (10.00)
Poljska – Madžarska (12.30)
Poljska – Nemčija (17.00)
Slovenija – Italija (19.30)

1.5.
Madžarska – Nemčija (10.00)
Italija – Poljska (13.00)
Slovenija – Madžarska (18.00)

Kvaliteten turnir

»To bo tekmovanje, ki je po kvaliteti celo boljše do samega evropskega prvenstva. Sodelovalo bo pet ekip, moralo bi jih šest, a sta odpadli Rusija in Ukrajina. Obeta se nam izredno kvaliteten turnir, zato smo v Šempetru veseli, ker smo pridobili organizacijo,« pove Simon Božič, selektor Slovenije. »Tekme bodo odprte za javnost, vstopnine ne bo, obetamo si velik in dober obisk,« dodaja Božič.

Ambiciozno v turnir

»Vedno ciljamo visoko. V taki postavi, kot bomo sedaj, še nismo igrali. Na zadnjem evropskem prvenstvu v Turčiji smo imeli precej težav. Za danes lahko rečem, da dobro treniramo, ne vem pa točno, kam sodimo. Zagotovo pa v evropski vrh ali zelo blizu njega,« Božič o ciljih, ki jih premore Slovenija, ki ima pomlajeno, a hkrati okrepljeno ekipo. Svoj debi v reprezentanci bo doživela naturalizirana igralka Valentyna Brik, ki je bila leta 2012 bronasta z Ukrajino na paralimpijskih igrah v Londonu.

»Lani smo začeli postopek naturalizacije, decembra lani je dobila slovenski potni list. Njene igre in izkušnje predstavljajo veliko dodano vrednost za Slovenijo. Valentyna je afirmirana in izkušena igralka,« pove Božič.

Lani so se naslova na turnirju na Nizozemskem veselile igralke ZDA, Rusija je bila srebrna, Ukrajina bronasta, Slovenija četrta.

Print Friendly, PDF & Email