Dobre novice s Hrvaške, kjer je v Puli danes potekalo odprto prvenstvo v atletiki za parašportnike. V teku na 400 metrov se je izkazal naš slepi tekač Robi Kogovšek, ki je s časom 59.30 zmagal v absolutni konkurenci, za nameček pa je za kar 42 stotink popravil svoj osebni rekord.
»Robi ni le izboljšal svojega osebnega rekorda, ampak je dosegel tudi normo za evropsko prvenstvo članov, ki bo prihodnje leto. Prvih 200 metrov sta imela Robi in Jan veter v hrbet, zato sta razvila dobro hitrost, kljub vetru v prsa v drugem delu sta uspela izvleči tako dober rezultat. Smo kar malce presenečeni, da je že na prvi tekmi postavil rekord in dosegel normo. Je pa to dokaz, da smo dobro delali pozimi,« je bil navdušen trener Roman Kejžar, Robija pa je na progi spremljal Jan Trček.
»Tudi sam sem presenečen nad rezultatom. Zjutraj se nisem počutil dobro. Na progi pa je šlo dobro, potrdili smo dobro delo pozimi,« je dodal Robi Kogovšek.
V roku enega meseca ima Robi še dve tekmovanji, atletska mitinga svetovne serije: 8.5. v Italiji v Jesolu ter konec maja v Švici v Nottwilu.
Print Friendly, PDF & Email