Danes, v sredo, 4. maja, se začenja tekmovalni program za naše predstavnike na 24. olimpijadi gluhih. Po tehničnem sestanku je jasno, da bo Marino Kegl danes ob 17. uri po evropskem času odigral tekmo 2. kroga teniškega turnirja posameznikov. Njegov tekmec bo 19-letni Nemec Cedric Kaufmann.

Pokazati, kaj zna

»Čaka nas tekma proti mlademu Nemcu. Pričakujem zahtevno tekmo, zato bo moral Marino že na začetku turnirja pokazati veliko tega, kar zna,« pove Marinov trener Darko Kegl.  »Dobro se počutim, treniral sem na pesku, to je moja najljubša podlaga,« je dodal Marino.

Marino je prvi med našimi športniki prišel na olimpijado gluhih v Brazilijo, da bi izkoristil čas in se pripravil na začetek tekmovanja. Na olimpijado je prišel kot 3. na svetovni jakostni lestvici, zato je bil prost v 1. krogu.

Marino Kegl začenja svoj 3. nastop na olimpijadi gluhih. Leta 2013 je bil četrtfinalist v Bolgariji, leta 2017 pa je tekmovanje v Turčiji končal na 4. mestu.

Dneve in čas do začetka tekmovanja je izkoristil za treninge, opravil je štiri, vmes pa je igral in treniral tudi z ostalimi tekmovalci – njegova sparing partnerja sta bila Ekvadorec Andres Vasquez in Madžar Mathe  Gábor.

Ogled tekmovanja bo na voljo na spodnji povezavi:

:: VIDEOPRENOS IZ BRAZILIJE

 

 

Print Friendly, PDF & Email