Mesec junij so obeležili tudi uspehi odbojke sede na klubski ravni. Dekleta so v odbojkarski Evroligi v klubskem dresu Odbojkarskega kluba Šempeter in glavnega sponzorja ROBUST postale zmagovalke, fantje pa so na turnirju na Poljskem zasedli 3. mesto. Evropska odbojkarska zveza Paravolley je na Poljskem organizirala močno mednarodno tekmovanje, ki so ga poimenovali Evroliga. Pogoj za nastop ni bil, da so klubi državni prvaki svojih držav.

Izjemen servis

Slovenija je nastopila z moško in žensko ekipo. „Pravilo je tudi to, da lahko igra več neinvalidov. Vse ekipe, razen nas, so to izkoristile. Le mi smo imeli samo in le kvalificirane igralke in igralce,“ pove trener Simon Božič, ki je v ekipo, ker je šlo za klubsko vrsto, je bilo to možno, povabil še dve igralki s Hrvaške – Andrejo Giba in Majo Drobnjaković. Upali so tudi na kapetanko ukrajinske reprezentance, a ji klub ni dovolil nastopa.

„Članice so odigrale zelo dobro, sploh pa so prednjačile pri servisu, ki je bil na izjemni ravni,“ hvali Božič svoje igralke, ki že lep čas ni videl tako dobrega serviranja. Naša ženska ekipa na turnirju ni izgubila niti seta in zasluženo postala prvak Evrolige.

Še dve nagradi

„Tudi fantje so se pokazali v dobri luči, prekosili so samega sebe!“ je navdušen Božič, ko beseda nanese na fantovsko ekipo, ki je osvojila bron. „Iz tekme v tekmo so igrali boljše,“ jih še enkrat pohvali Božič. Ekipi sta v manj kot 48 urah odigrali po sedem tekem. Matic Keržan je bil nagrajen za najboljšega podajalca turnirja, Valentyna Brik pa je bila izbrana za najboljšo igralko tekmovanja.

Spektakel v  Ljubljani

Med 29.7. in 1.8. se v Ljubljani obeta spektakel v paraodbojki. Nad tekmovanjem in izvedbo bdi vodja tekmovanja Darko Đurić. „Cilj je jasen: predstaviti ta lepi šport širši javnosti, finalni dan pa bo v centru Ljubljane na Kongresnem trgu,“ napove Darko, ki si na tem mestu želi, da bi se na tekmovanju v dobri luči predstavila tudi Slovenija, ki je bila lani prva v Evropi, ki je organizirala turnir v paraodbojki na mivki.

Srebrna liga narodov, EP in SP

Tudi jesen bo v znamenju odbojke sede: fantje bodo v začetku septembra igrali srebrno ligo narodov, turnir bo v Turčiji. Novembra članice odhajajo na svetovno prvenstvo v Sarajevo, fantje pa bodo leto sklenili z evropskim prvenstvom skupin B v Franciji.

Print Friendly, PDF & Email