V teh dneh se v Nemčiji v Münchnu začenja svetovni pokal v parastrelstvu. Z zračno puško bodo tekmovali Jožef Franc (SH1), Franček Gorazd Tiršek (SH2), Siniša Jeremič (SH2) in Aleš Vrhovc (SH2). S puško malega kalibra bo tekmoval Franček Gorazd Tiršek, z zračno pištolo pa Anton Bavec.

Ekipo tekmovalcev bodo vodili Polonca Sladič, Andreja Gorjup in Renato Šterman.

„Na svetovnem pokalu bosta na mednarodnem nivoju debitirala Siniša Jeremič in Aleš Vrhovc, ki bosta tekmovanje izkoristila predvsem za nabiranje izkušenj na najvišjem tekmovalnem nivoju. Za Jožefa Franca in Antona Bavca bo to drugo tekmovanje v svetovnem pokalu. Medtem ko bo Bavec poskušal ponoviti uvrstitev iz svetovnega pokala v Franciji (12. mesto), pa se od Jožefa pričakuje še korak naprej, kar bi pomenilo uvrstitev v sredino uvrščenih,“ v javljanju pred začetkom tekem napove trener Renato Šterman.

„Največ se v ekipi pričakuje od Tirška, ki bo lovil kar največ nastopov v finalu osmih najboljših s kvalifikacij (2x z zračno in 1x s puško malega kalibra), ki pa zaradi menjave zračne puške med sezono niso samoumevni in se bo šele med samim tekmovanjem videlo, kako visoko lahko Gorazd poseže z novimi nastavitvami,“ zaključi Šterman.

Print Friendly, PDF & Email