V petek, 29. julija 2022, bo med 10.00 in 18.00 uro na mestnem kopališču v Slovenskih Konjicah potekal združen dogodek: XVIII. mednarodni “Dan brez vozička” in akcija “Voda vzame, voda vrne”.

“Voda vzame, Voda vrne”

Preventivna akcija ozaveščanja o nevarnostih pri skokih in padcih v vodo

Trenutek nepazljivosti lahko spremeni življenje, a s tem se življenje ne konča. Napiše nove zgodbe, ki so včasih prav neverjetne. Spoznali boste osebne zgodbe potapljačev invalidov, ki so se kljub invalidnosti, ki je posledica skoka v vodo, vrnili  v breztežni svet podvodja, kjer vozička ne potrebujejo in s sistematičnim delom premikajo meje mogočega.

“Mednarodni dan brez vozička”

Predstavitev aktivnosti, ki jih lahko invalidi izvajajo v vodi brez uporabe invalidskega vozička

Rdeča nit dogodka bo gibanje pod in nad vodo v različnih oblikah ter druženje vseh ljubiteljev voda.

Z nami bo 430. mornariški divizion Slovenske vojske, ki je visoko specializirana enota Slovenske vojske, namenjen odkrivanju, odstranjevanju in uničevanju eksplozivnih naprav ter s tem zmanjševanju ali odstranjevanju nevarnosti, ki lahko ogrozi bojno delovanje enot, oseb, objektov in materialnih sredstev. Potekala bo prva predstavitev podvodnih skuterjev SCUBAJET (www.scubajet.comv Sloveniji, ki omogočajo premikanje pod vodo med potapljanjem s SCUBA aparatom, v potapljanju na dah in kot pogon za vaš SUP.

Predstavili bomo novo dimenzijo fitnes vadbe ONMAT FIT (www.onmatfit.com), ki poteka na blazinah na vodi. Vadba izboljšuje ravnotežje, poveča gibljivost in moč centra telesa, izboljšuje srčno živčni sistem telesa ter omogoča dodatne športne zmogljivosti tako rekreativnim kot vrhunskim športnikom.

Z nami bo morska deklica Karin Heuffel – Karin La Siren, ki je ena od dveh profesionalnih morskih deklic v Sloveniji. Karin se že vrsto let pogumno spopada z multiplo sklerozo. S športom, zlasti s plavanjem in potapljanjem na vdih je svoje telo natrenirala do te mere, da uspešno kljubuje težavam zaradi bolezni. Karin ima licenco za prostega potapljača, podvodnega lovca, je tudi mednarodna instruktorica potapljanja na vdih

Skupaj z izkušenimi potapljači z invalidnostjo, njihovimi asistenti in inštruktorji, člani Plavalnega kluba Slovenske Konjice in Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic, ki imajo 20-letne izkušnje na področju potapljanja invalidov na terapevtskem, rekreativnem in tekmovalnem nivoju, boste lahko spoznali osnove potapljanja na vdih in potapljanja z avtonomno potapljaško opremo.

Izvedli bomo tekmovanje v športnem potapljanju in statični apneji.

 Kje: Javno mestno komunalno kopališče Slovenske Konjice

Kdaj: Petek, 29. julija 2022, od 10. ure dalje

Organizatorji: Plavalni klub Slovenske Konjice, Mednarodna zveza društev IAHD Adriatic, Zavod za šport Slovenske Konjice

Print Friendly, PDF & Email