Še par dni nas loči do parašportnega spektakla v Ljubljani, ki bo med 30. julijem in 1. avgustom prizorišče odmevnega tekmovanja Lidl Slovenija Odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki sede in stoje 2022.

„Mednarodni turnir v paraodbojki na mivki je izjemnega pomena za razvoj te športne panoge tako na lokalnem kot tudi mednarodnem nivoju. Kvaliteto organizacije potrjuje tudi dejstvo, da se na letošnjo izvedbo vračajo vse ekipe, ki so sodelovale že lansko leto. Na tem mestu že danes vabimo vse, da si v živo ogledajo atraktivne boje v paraodbojki na mivki sede in stoje v soboto in nedeljo 30. in 31. julija v Ludus Center Črnuče, finalni dan pa bomo izvedli na Kongresnem trgu v ponedeljek, 1. avgusta,“ pove Darko Đurić, direktor turnirja Lidl Slovenija Odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki sede in stoje 2022.

Omenjen športni spektakel bo obeležila tudi promocijska tekma. Veseli, predvsem pa hvaležni smo, ker se bodo v paraodbojki na mivki pomerili stand up komik in voditelj Malih sivih celic Rok Škrlep, (voditelj oddaje Male sive celice), Rok Terkaj (slovenski pevec in avtor himne parašporta Ta tempo), Tanja Ribič (filmska igralka) in Boštjan Romih (televizijski in radijski voditelj). Revialna tekma bo na sporedu v ponedeljek, 1.8., ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.
„Z revialno tekmo želimo paraodbojko predstaviti in približati širši množici. Vsi od sodelujočih imajo močno skupino sledilcev, to pa nam bo v veliko pomoč pri promociji paraodbojke in parašporta,“ dodaja Đurić.

Letošnjega tekmovanja se bo udeležilo 70 odbojkaric in odbojkarjev in 12 držav, igralo se bo v ženski in moški kategoriji: ženske bodo igrale odbojko na mivki sede, fantje tako sede kot stoje, na sporedu bo več kot 50 kvalitetnih tekem. V soboto in nedeljo, 30.7. in 31.7., bodo tekme v Ludus center Črnuče na petih igriščih, finalni dan ponedeljek, 1.8., pa na Kongresnem trgu Ljubljana.

Partner dogodka je Lidl Slovenija, tudi zlati sponzor Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja. Dogodek podpirajo še Intersport, Petrol, Mestna občina Ljubljana in Odbojkarska zveza Slovenije.

Spletni prenos dogodka bo na voljo tudi na povezavi (https://bpv2022.paravolley.eu ), še enkrat pa vljudno vabljeni, da se dogodka tudi udeležite in na delu vidite ekipe.

Foto: ParaVolley Europe

Print Friendly, PDF & Email