Paralokostrelci so prispeli v Rim, Športni park Giulio Onesti, kjer se kmalu prične evropsko prvenstvo. Dejan Fabčič in Živa Lavrinc bosta tekmovala individualno ter v mešani ekipi. Za Živo je to prvi mednarodni nastop, danes je opravila s klasifikacijo.

„Na strelišču je izredno vroče. Rahlo nas hladi veter, ki pa je manj prijeten kar se tiče pogojev za dober rezultat. Vročine smo precej vajeni, saj smo zadnje skupne 3-dnevne priprave opravili ravno prejšnji konec tedna, v vročinskem valu,“ pred začetkom tekmovanja pove selektorica Brina Božič.

„Vesel sem, da se je ekipa povečala. Zaradi tega bo bolj sproščeno vzdušje na tekmovanju. Dal bom vse od sebe in upam na dober rezultat,“ pred začetkom prvenstva napove Dejan Fabčič.

Nedelja je bila rezervirana za klasifikacijo in trening, jutri je na sporedu 1. uradni trening, v torek pa kvalifikacije. V sredo bo naveza Lavrinc&Fabčič tekmovala v mešanih dvojicah, v četrtek sledijo individualni dvoboji, v petek je na sporedu finale ekip, v soboto pa posamični finale.

Print Friendly, PDF & Email