V Ljubljani se je sinoči sklenilo mednarodno tekmovanje Lidl Slovenija Odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki sede in stoje 2022.

Zmagovalno se je končalo tudi za Slovenijo, saj je ženska ekipa Slovenija 1 v kategoriji sede zasedla 1. mesto, srebrna je bila Slovenija 2, tretja pa zagrebška ekipa Hrabri. Tija Vrhovnik je bila izbrana za najkoristnejšo igralko. V fantovski konkurenci so v moški stoje prvaki postali Poljska, Italijan Manuele di Ielsi pa najboljši igralec v tej kategoriji, kjer je srebro osvojila Italija, bron pa kazahstanski Aktau. V skupini moški sede je šel naslov ekipi Oki Doboj Beograd, 2. mesto je zasedel Zagreb, tretje pa Latvija. Aleksandar Ljubičić je bil najboljši igralec. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 70 odbojkaric in odbojkarjev iz 12 držav, igralo se je v ženski in moški kategoriji: odigranih je bilo več kot 60 kvalitetnih tekem.

„Vesela sem, da smo na dogodku Lidl Slovenija Open predstavili tudi paraodbojko na mivki za ženske. Kot igralka si želim več priložnosti za dokazovanje tudi na mivki, kot kot članica ožje organizacijske ekipe pa si prihodnje leto želim več ženskih ekip, tudi v paraodbojki na mivki stoje. Hvala vsem, ki ste dogodek podprli, predvsem pa hvala številčni publiki, ki nas je bučno podpirala na Kongresnem trgu,“ je povedala Tija Vrhovnik.

Na turnirju so igrale štiri slovenske ekipe: Matic Keržan, Matjaž Majdič, Sebastijan Osrečki in Marko Pokleka (v kategoriji moški sede so zasedli 5. mesto), Mitja Miklavc, Tomi Jakša, Jordan Jakin in Jaša Bartelj (v kategoriji moški stoje so bili na koncu sedmi), v kategoriji sede so dekleta nastopila z dvema ekipama – v prvi bodo Tjaša Vidič, Tija Vrhovnik , Mira Jakin in Jana Ferjan, v drugi pa Klara Vrabič, Lena Gabršček, Klara Križnič in Senta Jeler, ki so na koncu pristal na 2. mestu.Ponedeljkov večer je zaznamovala še promocijska tekma, kjer so se v odbojki sede pomerili tudi znani Slovenci: stand up komik in voditelj Malih sivih celic Rok Škrlep, (voditelj oddaje Male sive celice), Rok Terkaj (slovenski pevec in avtor himne parašporta Ta tempo), Tanja Ribič (filmska igralka) in Boštjan Romih (televizijski in radijski voditelj).

„Celoten turnir z organizacijskega vidika ocenjujem kot zelo uspešen. Zahvala gre predvsem Tiji Vrhovnik in Špeli Lampe, ki sta s svojo energijo in zagnanostjo skrbeli, da je vse otekalo nemoteno. Seveda zahvala tudi partnerjem, sponzorjem, drugim podpornikom in izjemnim prostovoljcem, ki ste vsi skupaj omogočili izjemno drugo izvedbo dogodka Lidl Slovenija Odprto prvenstvo. Prihodnje leto si želimo več ekip tudi v ženski konkurenci in tudi še kakšno ekipo izven Evrope,“ pa je piko na i turnirju postal Darko Đurić, vodja tekmovanja.

Print Friendly, PDF & Email