S preizkušnjama v kronometru in cestni dirki se je sklenil svetovni pokal parakolesarje. Anej Doplihar, edini slovenski predstavnik, je cestno dirko končal na 9. mestu, kronometer pa na 10. Vse skupaj pa je dobra napoved za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnji teden prav tako v Kanadi v mestu Baie Comeau, kjer bo 11.8. kronometer, 13.8. pa cestna dirka.

„Danes me čaka lahek trening, jutri se selimo na novo lokacijo, kjer bo potekalo svetovno prvenstvo. Pred nami je osem ur vožnje, potem pa tam nadaljujemo s treningi. Zagotovo bom treniral na progi, kjer bo potekala dirka, da progo dobro spoznam in se pravim profila proge,“ uvodoma pove Anej Doplihar.

„Že od štarta smo začeli s hitrim tempom, kjer sem vozil v prvi skupini, nekajkrat pokril napade sotekmovalcev in tako imel dober tempo. Zadnja dva kroga sem moral na popustiti in tako malenkost nazadoval in tekmo zaključil na 9.mestu. S predstavo nisem najbolj zadovoljen,“ je cestno dirko ocenil Anej.

„Kronometer je potekal mogoče malenkost nad pričakovanji. Res je, da je bil malo krajši od preostalih kronometrov (17 kilometrov, dobrih 30 minut), ampak sem tako s rezultatom kot analizo vožnje zadovoljen,“ je še dodal Anej, ki je včeraj tekmoval pri 30 stopinjah Celzije v senci.

Print Friendly, PDF & Email