V Italiji je minuli teden potekalo evropsko prvenstvo v paralokostrelstvu. Z odmevnimi rezultati se je predstavila tudi Slovenija. Mešana dvojica Dejan Fabčič & Živa Lavrinc je zasedla končno 4. mesto, Dejan Fabčič pa je bil v posamični konkurenci deveti.

„Z nastopi na evropskem prvenstvu sem zadovoljna. V preteklosti je bilo vloženega veliko časa in truda, da smo pridobili nove paralokostrelce. Zdaj nam je uspelo, da imamo tudi mešano ekipo. Živa Lavrinc je debitirala na evropskem prvenstvu. Izkazala se je, streljala je nad svojim povprečjem na tekmah in treningih. Živa je velika pridobitev za reprezentanco, prvič smo lahko nastopili z mešano ekipo. Nas pa čaka še veliko dela, tega se veselimo. Dejan Fabčič še ima rezerve. V letošnji sezoni niti ni bilo pričakovati ali zahtevati vrhunske dosežke, ker smo se odločili, da leto izkoristimo za pridobivanje moči, zato zdaj strelja z močnejšim lokom, ki pa ga še ne obvlada povsem. Je pa ta poteza naložba za prihodnost. Že naslednje leto bo izredno pomembno, saj bodo na sporedu tekmovanja, kjer se bo odločalo o potnikih na paralimpijske igre v Pariz,“ se trenerka Brina Božič ozre na minulo prvenstvo stare celine.

„Na koncu četrto mesto. Najprej sva bila malo razočarana, ampak če pomislim, da je to najina prva tekma in sva se prebila že do malega finala, moreva bit z rezultatom zadovoljna. Uvrstitev nama daje motivacijo za delo v naprej,“ je po koncu ekipne tekme povedal Dejan Fabčič.

“Vrhunska izkušnja! A še veliko bo treba narediti, da bo roka mirna in glava na mestu. Na dvoboju so nas v živo spremljali tudi predstavniki slovenske ambasade v Rimu in moj trener plavanja iz otroštva, Vučo z družino. Živci naredijo svoje … Najlepša hvala paralimpijskemu komiteju in Lokostrelski zvezi Slovenije za vso podporo in zaupanje, prav tako naši super trenerki Brini in seveda Manfredu, ki me spremlja vedno in povsod,“ pa je dodala Živa Lavrinc.

Print Friendly, PDF & Email