Paraplesno tekmovanje v Frankfurtu, z uradnim imenom 2022 Para Dance Sport Mainhatten Cup, se je za Slovenijo končalo zelo uspešno.

Prvi dan tekmovanja v Frankfurtu so slovenski paraplesalci navdušili. Amir Alibabić je v kategoriji Single men class 1 zasedel 2. mesto. V kategoriji Single women class 1 si je Nastija Fijolič priplesala nastop v finalu, kjer je zasedla 6. mesto, Lara Nedeljković se je v kategoriji Single women class 2 prav tako prebila v finale in se uvrstila tik pod stopničke na 4. mesto. Popoldan so nastopili še Martina Smodiš in Roman Maček ter Lara Nedeljković in Klemen Dremelj v kategoriji C Combi standard class 2, kjer sta v močni konkurenci Lara Nedeljković in Klemen Dremelj osvojila 8. mesto, Martina Smodiš in Roman Maček pa 9. mesto.

Slovenski paraplesalci so uspešno nastopali tudi 2. dan tekmovanja. Nastija Fijolič je v kategoriji Single women freestyle class 1 zasedla 7. mesto. Amir Alibabić je v kategoriji Single men freestyle class 1 zasedel 2. mesto. Martina Smodiš in Roman Maček sta v kategoriji Combi freestyle class 1 zasedla 3. mesto. Lara Nedeljković in Klemen Dremelj pa sta v kategoriji Combi freestyle class 2 zasedla 4. mesto. Popoldan je potekalo še tekmovanje v latinsko ameriških plesih. Nastija in Amir sta dosegla 2. mesto v kategoriji Duo latin class 1. Martina in Roman sta dosegla 3. mesto v kategoriji Combi latin class 1. Lara in Klemen pa sta zaključila tekmovanje v Frankfurtu prav tako s 3. mestom v kategoriji Combi latin class 2.

Vrhunec sezone sledi

Slovenski paraplesalci imajo sedaj pred sabo tri tedne priprav, v začetku septembra sledi tekmovanje svetovnega pokala v Košicah na Slovaškem. Konec oktobra pa sledi še vrhunec letošnje tekmovalne sezone: na evropskem prvenstvu v Pragi na Češkem.

Print Friendly, PDF & Email