Šport je velika priložnost za otroke, da izboljšajo kakovost življenja, poskrbijo za svoje zdravje in se vključijo v družbo. Otroci se naučijo novih spretnosti, pridobijo na samozavesti in uživajo. Podpora staršev je pri tem ključna, saj so otrokovi največji zaupniki. Prav z jasnim namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite skupaj z Lidlom Slovenija razvija program Postani športnik, ki bo mladim invalidom šport približal, jim ga omogočil.

Od četrtka do nedelje

Prav zato pa tudi letos, že četrtič zapored, v Laškem organiziramo 4. Paralimpijski tabor za družine. Z jasno željo, da uresničevanja zavez in ciljev, ki jim sledimo v programu Postani športnik. Mladi in njihovi starši bodo v Laškem od četrtka, 25.8., do nedelje, 28.8.

Pester, bogat in strokoven program

V četrtek jih čaka uvodno srečanje, potem pa bodo starši prisluhnili predavanju dr. Aleksandra Zadela, za otroke in mlade pa smo pripravili poseben program. V petek po zajtrku smo že v športni dvorani v OŠ Primoža Trubarja Laško, kjer bodo mladi spoznali nekaj parašportov (boccia, hokej na električnih vozičkih, paraplezanje in cheerleading) in se v njih tudi preizkusili. Po kosilu, ki nam ga bodo pripravili naši gostitelji Hotel Thermana, gremo popoldan v bazen na paraplavanje, zvečer pa vse udeležence, tako otroke kot mlade, čaka družabni večer s presenečenji in obiskom parašportnika. Soboto začenjamo v športni dvorani OŠ Debro, seznanili se bomo še s tremi športi, paraatletiko, paranamiznim tenisom, parakolesarstvom. Temu še pred kosilom sledijo Lekove delavnice z eksperimenti za otroke in mlade ter predavanje Tanje Karlin o pozitivnih vplivih športa na družino. Zvečer sledi še predstavitev paraplesa z učenjem koreografije in obisk Zdravka Lidla, nedeljo, pa tudi tabor, pa bomo sklenili s predavanjem dr. Tjaše Filipčič ter s športnim tekmovanjem med družinami v telovadnici OŠ Debro, obiskal nas bo tudi Levček Mark, srčna maskota paralimpijskega komiteja.

Na letošnjem taboru bodo v veliko pomoč našim strokovnim sodelavcem in animatorjem prostovoljci iz podjetja Lek, ki je letos postal partner Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja. Lek, ki je del skupine Novartis, je našo Zvezo ŠIS – SPK podprl pri različnih aktivnostih na področju športa invalidov, promociji vključevanja invalidov v širšo družbo, ozaveščanju javnosti o pomenu športa za boljše psihofizično počutje in drugje. Vse to in še več je tudi paralimpijski tabor. »Z Zvezo ŠIS – SPK nas družijo močne skupne vrednote in prizadevanje za večjo raznolikost in vključenost v naši družbi, zato nas partnerstvo obojestransko bogati. Naši sodelavci se z veseljem pridružijo aktivnostim, kot je paralimpijski tabor, na katerih tudi sami najdejo navdih v optimizmu in pogumu parašportnikov,« je dejal Gregor Makuc, direktor Komuniciranja in zunanjih zadev v Leku.

Print Friendly, PDF & Email